Impressie extreem drukke vlooienmarkt 1 augustus

De vlooienmarkt van 1 augustus 2009 was erg druk met zowel standhouders als publiek. Er zijn ca. 357 standhouders geturfd. De beide parkeerweilanden zijn tijdelijk eigenlijk vol geweest. De auto’s konden alleen geborgen worden door ze een extra rondje over het terrein te laten rijden.

Er ontstond ’s ochtends vanaf 6:30 uur een erg lange file van standhouders en in de staart ook steeds meer bezoekers. Betrouwbare informatie levert dat de file tot de Slotplaats stond op de Foarwurkerwei (straat van Siegerswoude naar Bakkeveen). Dat is een lengte van 800 meter. Anderen beweerden dat de file een lengte van 3 km had: een vorm van overdrijving. En het is helemaal niets vergeleken met de duizend kilometer file in Frankrijk op Zwarte Zaterdag.

Ook het feit dat er rond 7 uur 2 ambulances en een politiewagen met loeiende sirenes langs de file scheurden deed de meest vreemde en wilde geruchten ontstaan. In feite waren de diensten met spoed onderweg naar een bewoonster van een naburige straat i.v.m. (naar verluid) een hartaanval.

Deze markt kende een parkeerrecord van bezoekers. Het aantal standhouders kende (net) geen record. Helaas  moest wegens ruimtegebrek een 30-tal standhouders teleurgesteld worden. Zij zijn verwezen naar de extra markt van zaterdagochtend 15 augustus.

De politie heeft een 14-tal boetes uitgeschreven, waarvan het merendeel parkeerovertredingen betrof. Wij hebben zeer veel borden met waarschuwingen geplaatst. Als men zich daar niets van aantrekt, dan moet men het maar in de portemonnee voelen.

Slechts een 3-tal foto’s hieronder, omdat de organisatie met enige onderbezetting te kampen had vanwege de vakantieperiode.
We gaan er vanuit dat Jacob foto’s van sowieso de file zal plaatsen. Hij was al vroeg uit de veren.

Volgende markt dus op zaterdag 15 augustus. Op de extra markt vaak minder standhouders en wat minder bezoekers.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2009

5 reacties op “Impressie extreem drukke vlooienmarkt 1 augustus

 1. gerrie zegt:

  Het was een supergezellige en drukke markt, met mooi weer en leuk publiek!
  Petje af voor de marktmeesters en andere betrokkenen die deze markt [zoals altijd] weer goed hadden georganiseerd!,
  tot de volgende keer, een standhouder.

 2. mirjam zegt:

  Ik vond het super leuk..was lekker druk en super gezellig..!!
  Heel goed gedaan allemaal die dat organiseren..

  groetjes

 3. lieuwe zegt:

  de volgende keer moet die ene markt meester zich niet weer verslapen

 4. Natasja zegt:

  Eens maar nooit weer…Sta je drie kwartier in de file om vervolgens van een grijnzende meneer te horen dat het volle bak is. Zoiets kun je ook brengen met een wat ernstiger gezicht. Als je op de website neerzet dat reserveren niet mogelijk is, maar ook zeker niet NODIG is, moet je zorgen dat je voldoende plek hebt voor je standhouders die soms van ver moeten komen. Uiteindelijk via een omweg toch een plekje kunnen bemachtigen, op eigen initiatief, want van medewerking was geen sprake helaas…Blij dat ik me niet zomaar heb laten wegsturen, want er was dus best nog wel een plekje te vinden 🙂

 5. Freek zegt:

  Natasja, je vond dus toch een plekje maar je komt nooit weer? Geen handel gedaan dus?
  Als je goed gelezen hebt, heb je ook gelezen dat de standhouders al vanaf zonsopgang komen en dat er bijna altijd voldoende plek is. Niet altijd dus.
  Misschien iets eerder opstaan volgende keer?

Geef een reactie