Tennisfeest voor de kinderen

Verslag van het kindertennisfeest op woensdag 24 juni 12.00-17.00

Onder de bevlogen leiding van een nieuwe jeugdcommissie kwamen op een warme woensdagmiddag in juni vele jonge tennissers uit Bakkeveen in actie op het kurkdroge gravel.

Meteen uit school konden de mini’s onder de parasol smullen van een lekkere en gezonde lunch, waarna ze op de baan werden onderworpen aan tal van tennisspelletjes. Er mochten ballen worden geslagen op plastic doeltjes en levende personen en er dienden ballen in mandjes geslagen te worden.

Hoogtepunt was de race waarbij bekertjes water op het racket vervoerd dienden te worden zonder daarbij te morsen. Hoewel enkele mini’s na verloop van tijd kenbaar maakten liever in het zwembad te liggen, overheerste toch het enthousiasme.

Nadat de mini’s naar huis waren, mochten de midi’s aantreden. Gezien de overweldigende opkomst van maar liefst zeventien deelnemers werd besloten tot het spelen van dubbelpartijtjes. Hoewel het onvermijdelijke niveauverschil hier en daar leidde tot enig gemor, bleek deze opzet over het algemeen geslaagd. Er werd fanatiek gestreden, en dat terwijl er geen medailles of bekers uitgereikt werden. Dat verhinderde de deelnemers er niet van na het rinkelen van de kookwekker stralend danwel balend van de baan te komen.

Laten we hopen op evenveel opkomst, inzet en enthousiasme bij de clubkampioenschappen, die na de zomervakantie zullen plaatsvinden.

Klik hier voor een foto-impressie.

Uw jeugdcommissie Cecile Lanting, Marjorie Kroeze, Marieke Breuker en Katja de Bruin
 

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie