Mooiste landschapfoto op Friese bussen !

Schiet raak! De mooiste landschapsfoto komt op Friese bussen

 

Deze zomer biedt It Fryske Gea iedereen de unieke kans om te laten zien welk natuurlandschap in Fryslân hem of haar raakt. De vereniging voor natuurbescherming in Fryslân organiseert namelijk samen met de andere elf provinciale Landschappen een landelijke fotowedstrijd. Er zijn mooie prijzen te winnen met als superhoofdprijs: de winnende foto op de bussen van het openbaar vervoer.

 

De twaalf Provinciale Landschappen, waaronder It Fryske Gea, willen de mensen meer betrekken bij landschap en natuur. De natuur is indrukwekkend; een zwaluw die over het water scheert, het geluid van weidevogels, de uitgestrektheid, de rust en de ruimte. In de natuur kunnen mensen puur genieten. En omdat steeds meer mensen met hun digitale fototoestel jaarlijks veel mooie foto’s in de natuur maken, is een unieke fotowedstrijd opgezet.

 

Friese bussen
Voor deelname aan de fotowedstrijd kunnen deelnemers tot en met 30 augustus maximaal drie digitale foto’s inzenden. Het gaat dan om landschapfoto’s gemaakt in één van de natuurterreinen van de Provinciale Landschappen. In onze provincie hebben we het dan natuurlijk over de meer dan 55 natuurterrein van It Fryske Gea. Daarvan is er altijd wel één te vinden bij u in de buurt. (Een overzicht is te vinden op de website www.itfryskegea.nl)

Voor de winnende foto is een speciale en wel heel bijzondere prijs beschikbaar: gedurende een aantal weken in september zullen enkele tientallen bussen van het openbaar vervoer in Fryslân rondrijden met op de zijkant de winnende landschapsfoto. Zo komt in elke provincie de winnaar met zijn of haar mooiste foto op de bussen. Ziet u het al voor u: úw foto levensgroot op de weg? Verder maken deelnemers kans op hotelovernachtingen, hotelkortingsbonnen en boeken. Redenen genoeg dus om mee te doen!

 

Locatietips
Speciaal ten behoeve van deze bijzondere fotowedstrijd is een website met meer dan vijftig ‘locatietips’ van natuurgebieden in heel Nederland opgezet. Voor It Fryske Gea zijn dit bijvoorbeeld Nationaal Park de Alde Feanen, de bossen in Gaasterland en de heide bij Bakkeveen. Stuk voor stuk natuurgebieden die prachtige beelden kunnen opleveren. Maar uiteraard mag u uw foto ook maken in één van de andere natuurgebieden van It Fryske Gea. Gea. Ze doen allemaal mee! Bezoek en geniet deze zomer van de natuur en neem dus vooral ook een fotocamera mee! Kijk voor meer informatie over de fotowedstrijd en de voorwaarden op www.de12landschappen.nl/fotowedstrijd

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie