Ballonvaart: nieuwe datum

Laatste nieuws (van maandagavond 29 juni 22:30 uur)
De passagiers van zaterdagavond (de afgelaste vaart) kunnen nu mee op vrijdagavond 10 juli. Verder zelfde condities etc. . 
8 personen zijn verhinderd en zij zullen waarschijnlijk in september een vaart gaan maken. Zoals het nu lijkt zijn er vrijdagavond 10 juli 2 ballonnen: 5 en 6 persoons. Deze zullen dan precies vol zijn. Eventueel kunnen er nog 4 extra passagiers mee, dan wordt het een 5 en 10 persoons ballon.
Filmpje en foto’s van de vaart van zondagavond komen in de loop van deze week.

 

Laatste nieuws (van zondagmiddag 28 juni 13:30 uur)

Contact met ballonvaarder gehad: ziet er goed uit voor vanavond. Zonder tegenbericht gaat de ballonvaart vanavond wel door !
Voor de deelnemers die zaterdagavond niet mee konden (de tocht ging niet door) zijn er 2 data gereserveerd: vrijdagavond 10 juli en/of zaterdagavond 11 juli. Als deze personen op deze data kunnen dan graag even een email.

 

Laatste nieuws (van zaterdag 27 juni, 18:00 uur)
Volgende zondag 28 juni rond 13:30 uur
De ballonvaarder belde zojuist: het gaat vanavond niet door. Zijn meteo-voorspellingen gaven 40% kans op een bui vanavond in onze omgeving en dat vond hij te veel.
De betreffende deelnemers worden gebeld en we komen met een nieuw datumvoorstel. Dit geldt dus alleen voor de zaterdag deelnemers. Voor zondag lijken de weersvooruitzichten beter dan die van vandaag.

 

Laatste nieuws (van zaterdag 27 juni, 13:30 uur)
Volgende rond 18:30 uur.
Afgaande op de weersverwachting van Piet Paulusma zal het vanavond opklaren. De wind gaat in de avond ook liggen. Ik denk dat de ballonvaart door kan gaan. De wind komt uit oostelijke richtingen en de ballonvaarder wil graag wat tegen de wind beschutte plaatsen hebben om het opstijgen goed en veilig voor te kunnen bereiden. Ik heb mijn oog op een 4-tal locaties ten oosten van Bakkevene laten vallen: Slotleane, Mjumsterwei, Nije Drintsewei en Mandefjild. Ik geef de Nije Drintsewei of Mjumsterwei de grootste kans. Nog wel even een aandachtspunt: de grondgebruikers weten het nog niet: ik moet nog om toestemming vragen.

Zojuist contact met de ballonvaarder gehad: in Noord Nederland lijkt het weer goed te blijven, maar is natuurlijk niet zeker. Om 18:30 uur meer nieuws.

 

Het oude nieuws staat hieronder

De ballonvaart over Bakkeveen is dit jaar gepland op zaterdagavond 27 juni. Door het grote aantal aanmeldingen hebben we zondagavond 28 juni toegevoegd. De planning:

  • zaterdagavond 27 juni: 21 passagiers ( 10 + 6 + 5 )
  • zondagavond 28 juni: 21 passagiers ( 10 + 6 + 5 )

In totaal kunnen er dus 42 mee. Meer wordt het ook niet. Alles is nu zo geschoven dat we het maximum hebben bereikt.

Het aantal plaatsen: 42
Het aantal aanmeldingen: 42

Aanmeldingen:
Aanmelden en info via link rechtsboven aan dit bericht. Kosten € 135,– per persoon. Betalen op de avond van de vaart voor vertrek. We verzamelen om 19:30 uur op het terras van eetcafé “De Brink”. Ben je verhinderd, dan dien je zelf voor een vervanger te zorgen.

Hoe werkt het:
We verzamelen rond 19:30 uur op het terras van eetcafé “De Brink”. De doelstelling is over Bakkeveen te varen, dus moeten we een perceel weiland zoeken dat “bovenwinds” van Bakkeveen ligt. Op voorhand zijn er dan al enkele grondeigenaren benaderd om een snel besluit om 19:30 uur mogelijk te maken. Iets na 19:30 uur vertrekken we met z’n allen naar het opstijgterrein in (de buurt van) Bakkeveen. Rond kwart over 8 zijn alle voorbereidingen kaar, de passagiers over de ballonnen verdeeld en wordt het luchtruim gekozen.

De ballonvaart duurt ruim een uur. Hoever we varen hangt af van de windsnelheid en zal liggen tussen de 10 en 35 km.

Nadat de ballonnen weer zijn ingepakt wordt nog een ceremonie uitgevoerd. De passagiers gaan terug in de volgbusjes van de ballonnen en in de auto’s van meegereden familieleden en anderen. Bij terugkeer in Bakkeveen worden in “De Brink” de certificaten uitgereikt.

Uitvoering: Dijkstra ballonvaarten. klik hier.

Op deze pagina worden de updates geplaatst.

Klik op de links hieronder voor impressie van voorgaande jaren.

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

1 reactie op “Ballonvaart: nieuwe datum

  1. jeen zegt:

    Hoezo recessie haha maar mooi zo ’n groot aantal

Geef een reactie