Avond-4-daagse: impressie 1e avond

Woensdag 10 juni was de 1e avond van avondwandel-4-daagse 2009.

De weersomstandigheden waren goed: temperatuur rond een graad op 17, droog, weinig zon en weinig wind. Pas tegen 21 uur begint het wat te regenen, maar toen was iedereen allang binnen.

De route liep vanavond richting Ureterp. Eerst door de bossen van Natuurmonumenten en daarna in Siegerswoude over de Beakendyk. Er werd nog een slag langs de begraafplaats van Siegerswoude gemaakt: bijna niemand die daar eerder langs was gekomen.  Verderop, op de kruising met de Grinzeleane werd de straat weer verlaten en ging het via een 5-tal paden langs boswallen en sloten. Het einde van dit traject was op De Mersken. Daarna via de boerderij en landerijen van fam. Mekkes werd het “Ald Djip” weer overgestoken en voerde de route terug naar de bossen bij Bakkeveen en de finish was in het centrum van Bakkeveen.

De 5 km bleef in de bossen en is niet “buitenuit’  geweest.

Morgen, donderdag, hebben we een camping, noodbrug en Mandefjild in de route. Hopelijk regent het vannacht en morgenochtend (donderdag) niet te veel. Anders kunnen we droge voeten niet garanderen (kunnen we overigens nooit garanderen).

Het aantal wandelaars overtrof de stoutste verwachtingen. Afgaande op het aantal drinkbekers van de ranja (de traktatie onderweg) moeten er minimaal 1200 deelnemers zijn geweest. Een 60-tal heeft zich afgelopen woensdagavond nog ingeschreven. Niet iedereen heeft ranja kunnen krijgen: de organisatie kan nog 3x in de herkansing. Morgen: ijs!

Hieronder een foto-impressie van de route van woensdag.

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

7 reacties op “Avond-4-daagse: impressie 1e avond

 1. Huub zegt:

  Jan,je zei laatst dat er nooit iemand op jouw foto’s reageerde en dat doe ik dus nu.Je hebt er weer een hele mooie reportage van gemaakt,als mensen dit zien komen ze volgend jaar massaal naar Bakkeveen voor de avond 4 daagse.

 2. Hoi Jan, zegt:

  Ik ben het roerend met Huub eens, pracht foto’s en ontzettend leuk om naar te kijken.

  Groet Aukje

 3. Erika zegt:

  Mooi dat die paarden van mijn oom er ook op staan!

 4. Martje. zegt:

  Als je aan de avondvierdaagse meedoet, zie je via deze prachtige fotoserie hoe mooi de natuur rondom Bakkeveen is.Schitterend weer gegeven Jan, maar ik mis de foto”s van Riek!!

 5. corien brink zegt:

  mooie fotos hoor

 6. Jan van Dalen zegt:

  De foto’s van Riek komen er niet op. Ik durf niet te plaatsen. Helaas …….

 7. Jeen zegt:

  He wat jammer nou dat de foto’s van Riek er niet op komen. Ze staat zo mooi op die foto’s

Geef een reactie