In het spoor van de Hannekemaaierse: dag 1

De kop is eraf. De eerste wandeletappe is achter de rug.

Vanochtend rond 9 uur zijn de Hannekemaaiers uit Bolsward vertrokken. Daarvoor heeft Jacob van der Weij de wandelaars nog even een gloedvolle toespraak als (extra) bagage meegegeven. Het thema was “let op uw zaak”.  We zijn goed gewaarschuwd voor overvallers, brute moordenaars die uit zijn op ons geld. Het gevaar kan uit onverwachte hoek komen, dus ook de kameraden Hannekemaaiers moeten goed in de gaten worden gehouden.

De route liep via Easterein en Sneek naar het Snekermeer paviljoen. Daar wordt overnacht.

Iedereen heeft de eerste dag goed doorstaan. Evert Wilstra hoefde slechts 1 dreigende blaar te prikken. De weersomstandigheden waren redelijk: een beetje regen en temperaturen rond de 14 graden. Liever hadden we wat zon gehad, maar dat zat er vandaag niet in.

Hieronder de eerste foto’s (hopelijk, want onze internet verbinding is slecht).

Geplaatst in: Hannekemaaiers (wandelevenement)

2 reacties op “In het spoor van de Hannekemaaierse: dag 1

  1. Ytsje Wilstra zegt:

    Bêste hannekemaaiers,
    Wat raar ik hie der al in reaksje opsetten mar it is der net mear dan noch mar ris besykje. Wat spitich dat ik ner meidwaan kin oan de rintocht want it begjint no wer te kriebeljen. De natoer sjoch der hiel moai út op de foto’s mei de fiersjochten en de greidefûgels. Ik hoopje dat jim noch moaie dagen krije sille en sûnder blierren fansels. En noch in soad rinnocht tawinske. En foar de organisaasje in hiele soad sukses tawinske mar dat komt wol goed want de rinners binne yn goeie hannen. Hertlike groetnis fan Ytsje Wilstra en oant moarn.

  2. Sietze zegt:

    Ze zijn allen nog met veel moed maar het is nog maar het begin dus “hou de moed er in”

Geef een reactie