Impressie Zonnebloem LinQ trike-tocht vanuit Bakkeveen

De Zonnebloem-LinQ werkgroep organiseert aktiviteiten voor jongeren met een lichamelijke beperking in de leeftijdsgroep van 18 tot 45 jaar.

Afgelopen zondag 3 mei werd er een triketocht gehouden met start en finish Dundelle in Bakkeveen.

Trikes zijn driewielige motoren. Omdat ze drie wielen hebben zijn de voertuigen zeer geschikt om mensen die normaal in een rolstoel zitten op een veilige manier “het gevoel van motorrijden” te laten ervaren.

Helaas hoort daar dan ook bij dat je op de motor blootstaat aan regen en kou !  En helaas was het weer tijdens de tocht niet echt geweldig. (of je moet gek zijn op regen, dan was het weer echt geweldig ! ) Gelukkig is er in de gemeente Opsterland ook bij slecht weer genoeg moois te zien.

De deelnemers hebben dan ook genoten van de tocht.! De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd aan de trikers die van heinde en verre kwamen. (een aantal kwam zelf helemaal uit Noord-Holland!). Verder verdienen de mensen van Partycentrum Dundelle een pluim voor de goede verzorging van de inwendige mens.

De organisatie is ook het Hulmiddelencentrum Friesland (HCF) in Burgum heel erkentelijk omdat zij belangeloos twee tilliften ter beschikking stelden.

Bedankt het was een topdag!

Mochten er na het lezen van dit artikel belangstellenden zijn voor de aktiviteiten van Zonnebloem- LinQ dan is de werkgroep te bereiken via: [email protected]

De Zonnebloem LinQ is onderdeel van de Nationale Vereniging de Zonnebloem, de organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. De jongeren- werkgroepen opereren onder de vleugels van regionale, provinciale of plaatselijke Zonnebloem-afdelingen. Met ongeveer 1.500 afdelingen en 38.500 vrijwilligers is de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland.
 

Geplaatst in: Dundelle

3 reacties op “Impressie Zonnebloem LinQ trike-tocht vanuit Bakkeveen

 1. Meine zegt:

  Het was weer een geslaagde dag, alleen jammer dat het weer wat tegen zat.
  volgend jaar ben ik er weer, en dan hopelijk met veel zonneschijn.
  Al die blijde gezichten, daar doe je het voor.Groeten Meine Huisma Grootegast

 2. ypkje zegt:

  Het was weer geweldig!!! Iedereen gelijk geen zichtbaar hulpmiddel zoals een rolstoel gewoon lekker de wind (en regen;-( ) op je gezicht. Volgend jaar lekker weer.
  groetjes ypkje

 3. Ben zegt:

  De blijde gezichten en stralende ogen die wij zondag 3 mei zagen waren voor ons de reden dat we er weer voor gingen ondanks het slechte weer.
  Ook volgend jaar hopen we weer aanwezig te zijn.

Geef een reactie