Hannekemaaiers horen hulpdiensten te hulp rijden/vliegen

Vele Hannekemaaiers hebben tijdens de tocht van de laatste dag (zaterdag 16 mei) nabij Beetsterzwaag met verbazing de vele hulpdiensten met loeiende sirenes voorbij horen rijden op de A7. Ze liepen met z’n allen in het bos en konden dus niet zien waar alles heen vloog. Enkele Hannekemaaiers konden later toch melden dat er in Nij Beets iets aan de hand moest zijn:

Hier volgt de tekst van waar het waarschijnlijk om te doen was (bron waldnet.nl)

Twee gewonden bij ongeval in Nij Beets
zaterdag 16 mei 2009 Nij Beets
Twee mensen zijn zaterdag rond 11.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Domela Nieuwenhuisweg in Nijbeets. Een automobilist reed vanuit Nij Beets naar Beetsterzwaag en op een zeker moment begon de auto te slingeren en raakte deze in een slip. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De man en zijn passagiere raakten bekneld in hun voertuig en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd.

De brandweer en twee ambulances kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De traumahelikopter uit Groningen kwam ook ter plaatse om hulp te verlenen. De man is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd eveneens naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

 

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

3 reacties op “Hannekemaaiers horen hulpdiensten te hulp rijden/vliegen

  1. Hamstra zegt:

    ik geloof dat de titel en de inhoud niet overeenkomen. De titel is: Ongeluk door vele Hannekemaaiers gehoord, terwijl de inhoud gaat over het geluid dat de hulpdiensten (ambulance, politie. brandweer) produceerden. Dus de lopers hoorden niet de geluiden die hoorden bij de slip en de daarop volgende klap tegen de boom. Misschien is het beter een andere titel te gebruiken, die beter (goed) past bij de inhoud van het artikel.

  2. Annie zegt:

    Ik denk maar zo,een goed verstaander heeft maar 1 woord nodig.

  3. Hamstra zegt:

    Haha, dit is beter, redactie! Ga zo door!

Geef een reactie