Zondag 19 april: lammetjesdag Allardsoog

Kom op kraamvisite bij de tientallen lammetjes van It Fryske Gea!

Het voorjaar is volop begonnen! Het is weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjesdag van It Fryske Gea. Een ideale mogelijkheid om met het hele gezin deel te nemen aan de vele activiteiten, lekker te genieten van de natuur én de pasgeboren lammetjes. Iedereen is van harte welkom op zondag 19 april tussen 12.00 en 16.00 uur. Locatie is de schaapskooi te Bakkeveen. U dient te parkeren bij Nieuw Allardsoog.

Activiteiten
Gedurende de Lammetjesdag op zondag 19 april staan de schapen en hun pasgeboren lammetjes centraal, daaromheen worden leuke activiteiten voor het hele gezin gehouden. Er valt veel te beleven. Naast een spannende wedstrijd schapen drijven, zullen ook demonstraties schapenscheren, vilten en wolspinnen te zien zijn. Voor de mensen, die van de natuur willen genieten, worden diverse wandelexcursies aangeboden. De jeugd kan zich verheugen op schminken, ponyrijden, knutselen, leuke spelletjes en de lammetjes, die geaaid mogen worden. Sfeervolle live muziek zal de hele middag te horen zijn en ook de ijscoman is aanwezig. Kortom, een dag voor het hele gezin om niet te missen!

Drentse heideschapen
Op de Heide fan Allardseach grazen Drentse heideschapen en Exmoorpony’s. De grote grazers helpen It Fryske Gea bij het beheer. De dieren zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen tussen de heide te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden. Ieder voorjaar worden er weer veel lammetjes geboren. Bij de schaapkooi zijn alweer tientallen lammetjes geboren.
 

Geplaatst in: t Fryske Gea

1 reactie op “Zondag 19 april: lammetjesdag Allardsoog

  1. jennifer zegt:

    wat een lieve foto

    groetjes jennifer hurdegaryp

Geef een reactie