Impressie toneelweekend

In de week van 4 tot en met 7 februari heeft Nij Bigjin in 4 voorstellingen haar jaarlijkse uitvoering gehouden in Dundelle. Dundelle was de vrijdag- en zaterdagavond meer dan uitverkocht. Woensdagmiddag voro de “soos” en woensdagavond konden er nog een paar mensen bij.

Het waren zeer geslaagde avonden. Er werd veel gelachten en geapplaudiseerd. De beide hoofdrolspelers (Anders Blom en Rintsje Koekoek) hadden veel tekst, maar het ging zeer vloeiend. Er werd goed gespeeld; het publiek heeft weer met volle teugen genoten.

Dit jaar spelde men “Nee leave, no net”. Het is een klucht van Ray Cooney en John Chapman; het is in het fries vertaald door Alle G. Hof. De regie was in handen van Berend Overwijk.

Het stuk speelt zich af op de 3e verdieping van de exclusieve modezaak “Koekoek en Blom” in Leeuwarden. In deze zaak gebeuren vreemde dingen en soms (?) gaat men er vreemd. Het verhaal gaat over Rintje Koekoek die het “bont” maakt voor wat betreft vrouwen en hij werkt zich behoorlijk in de nesten als zakenman Piter Roskam hem te slim af is.

Collega Anders Blom maakt de bontjassen, maar hij moet niets van de verwikkelingne hebben. Desondanks steunt hij zijn collega. Dit gaat natuurlijk met veel leugels gepaard, verkleedpartijen en “verstoppertje” spelen in het magazijn en wijnkelder.

Speler Door
Anders Blom Jacob de Vries
Juffer Wagenaar Lenie Bouma
Dieuwertsje Tripstra Ilse Faber
Bintsje Havinga Iskje Hovenga
Rintsje Koekoek Gerrit Veenstra
Knilles Havinga Oene Marinus
Piter Roskam Chris Fokkema
Rimmy Roskam Miranda Bouma
Lummy Damstra Diewkje de Vries
Lobke Koekoek Lenie Bouma
Wilt Damstra Geert Louwes

Regie: Berend Overwijk
Ynstekster: Matty van der Meer
Technyk: Antje Lehman, Stumar Licht en Geluid
Grime: Anneke Veenstra
Decor: Eelze Fokkema, Jappie van der Meulen, Sietse Alma
Podium: Sake van der Bos en Willem Nicolai
Schilder: Bertus de Haan
Rekwisieten: De spelersploeg

Hieronder een korte foto-impressie.

Geplaatst in: Toneelvereniging Nij Bigjin

Geef een reactie