Excursie Fryske Gea

Natuur en historie in het Mandefjild

Op de grens van Fryslân en Drenthe ligt dit prachtige natuurgebied met veel variatie. Bos, heide en zandverstuivingen treft u hier aan. Op zaterdag 28 februari gaan belangstellenden onder leiding van een deskundige gids van It Fryske Gea op excursie door het Mandefjild nabij Bakkeveen. De excursie start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uren. Opgave voor de excursie kan tot vrijdag 27 februari 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 3,- en kinderen tot en met 12 jaar € 2,- per persoon.

 

De aantrekkingskracht van heide

De Heide fan Allardseach is een bijzonder deelgebied van het Mandefjild. Er lopen, dwars door de heide, paden in de richting van Drenthe. De holle padden herinneren ons aan de tijd dat er nog geen verharde wegen waren. Door het intensieve gebruik sleten ze uit. Hierdoor liggen de paden laag in het landschap. De paden zijn zeer populair bij tal van wandelaars, die hier kunnen genieten van dit uitgestrekte natuurgebied.

 

Op de Heide fan Allardseach komen diverse planten en diersoorten voor. De heide kenmerkt zich natuurlijk door de verschillende soorten heide zoals struikheide, dopheide en kraaiheide. Om deze soorten in stand te houden wordt It Fryske Gea bij het onderhoud geholpen door een schaapskudde en een aantal Exmoorpony`s. Maak kennis met dit prachtige natuurgebied op zaterdag 28 februari!

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie