World Servants bij Kerstwandeling

World Servants verzorgen ‘Koek en Sopie’ tijdens de Kerstwandeling in Bakkeveen.

Na dagen van voorbereidingen, een aantal vergaderingen en veel geregel, was het eindelijk zover. Het was tweede kerstdag en de actie, waar we allemaal erg naar uit keken, stond op het punt om te beginnen.

Om half 10 hadden we afgesproken bij ‘It Kroese Beamke’ om de laatste dingen te regelen. De koffie, thee en chocolademelk werden alvast verwarmd, zodat de eerste wandelaars ook konden genieten van een warm drankje. De cake werd gesneden en de verwarming ging aan. Dit was hard nodig. Het vroor namelijk en in de ruimte waar de koek en sopie was, overigens erg sfeervol versierd, was het ook niet bepaald warm. Om ongeveer kwart over 10 kwamen de eerste gasten al rustig binnen gewandeld. Bij het kraampje van World Servants lag de tweede helft van de routes al klaar. Al snel werd het drukker en drukker en de mensen bleven maar komen. Rond 12 uur was het echt heel druk. Iedereen deed zijn uiterste best om zo snel mogelijk alle wandelaars te helpen en de tafeltjes zaten allemaal al snel vol.

Rond de middag hadden we even een stress-moment, want de chocolademelk was op! Na wat rond te hebben gebeld, konden we bij Dundelle wel wat komen halen. Dat was dus ook weer opgelost. Totdat ook die op was….! Dit keer was het wat moeilijker om snel aan een nieuwe partij chocolademelk te komen. Gelukkig had een van onze helpers nog wat cacao thuis staan. Met wat improvisatie stond er na een tijdje weer nieuwe warme chocolademelk klaar. Intussen hadden we helaas al meerdere wandelaars moeten teleurstellen.
Rond een uur of twee hoorden we dat de inschrijftijd voor de wandeling was verlengd. Mensen konden nu tot half 4 inschrijven. Dit betekende voor ons dat we nog langer op gasten konden rekenen. Toen rond 4 uur ongeveer de 2000e en overigens laatste wandelaar was vertrokken bij ?It Kroese Beamke? begon het opruimen en het tellen van het geld. Dit laatste was erg leuk. Na al het klein- en groot geld te hebben geteld kwamen we uit op een super mooi bedrag van een dikke 2800,- Euro. Helaas moesten daar nog redelijk wat kosten vanaf. Maar na aftrek van al die kosten kwamen we uit op het geweldige bedrag van 2200,- Euro!

Iedereen die heeft mee geholpen was erg positief over de actie. We vonden het super leuk om te doen en we willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde actie. Hier gaat het met name om Lina en Appie Dekker (It Kroese Beamke) voor het gebruiken van hun schuur en voor hun hulp. Ook willen we Jan-Martin en Anneke Rinsema heel erg bedanken, omdat ze altijd supergoed helpen met onze acties en altijd voor ons klaarstaan. En natuurlijk degenen die geholpen hebben met de verkoop en de aanvoer van de warme dranken, de voorbereidingen en het beschikbaar stellen van hun kerstversieringen.

Groetjes,
World Servants Bakkeveen.
Tecla Flapper, Mendelt Tillema, Pascal Schut, Aisha Pascucci en Chantal van de Wolfshaar.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie