Wandelexcursie Mandeveld

Op zaterdag 31 januari organiseren Staatsbosbeheer en It Fryske Gea een wandelexcursie in het Mandeveld. Een tweetal gidsen leidt de deelnemers door de aangrenzende bossen om vervolgens op het “geplagde terrein” uit te komen. De naam Mandeveld betekent: gezamenlijke heide. Het Mandeveld heeft een rijke geschiedenis en heeft niet voor niets een historische wandelroute.

Staatsbosbeheer en It Fryske Gea zijn beide beheerders van het Mandeveld en hebben een gezamenlijk beheerplan ontwikkeld om het gebied in stand te houden.
Als u meer wilt leren over het gebied en deel wilt uitmaken van de rijke geschiedenis van het Mandeveld, dan nodigen wij u van harte uit om onder begeleiding van natuurgidsen van Staatsbosbeheer en It Fryske Gea het gebied te gaan verkennen.

Praktische informatie

Kosten: Gratis
Datum: 31 januari
Tijd: 10.00 uur
Duur: 2 uur
Locatie: Fryske Gea, Jarig van der Wielenwei 2, 9243SH Bakkeveen.
Aanmelding: Via het Bezoekerscentrum “Drents-Friese Wold” tel: 0516-464020

Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen en bij regenachtig weer laarzen aan te trekken.

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie