Volleybal Heren-1 wint met 7 man

Bakkeveen 1 tegen RSO in Marum

Donderdag 15 januari moest Heren-1 in Marum aantreden tegen RSO-1. Nu heeft Heren-1 het moeilijk in de 1e klasse van de regio competitie. Ze spelen nu 2 jaar op dit niveau; eigenlijk is het een maatje te groot. Maar toch slagen ze erin steeds met de hakken over de sloot in de 1e klasse te blijven. Alle punten zijn dan ook hard nodig.
Een aantal van de recreantenafdeling wilden wel eens een goede pot volleybal zien en tevens Heren-1 aanmoedigen. Zo ging men donderdagavond naar Marum.

De eerste set werd door Bakkeveen verloren met 19-25. De 2e set verliep nog dramatischer: 14-25 verlies. Er wordt om de “best of five” gespeeld. Daarom moest nu de “7e man” in actie komen: het publiek. Met stevig gejuich en luide bewoordingen werd Bakkeveen aangemoedigd. Ook het meegebrachte spandoek met de tekst “BAKKEVEEN gaat voor GOUD” had zijn uitwerking.

Alsof het team hierdoor soms vleugels kreeg, werd net dat ene balletje op de juiste open plek geprikt, of de tegenstander was door onze aanmoedigingen net even uit hun concentratie. Zo werd de derde set gewonnen met 25-21 en de 4e set nog overtuigender met 25-14.
Stand 2-2, een beslissende vijfde set tot 15 punten was nodig om de winnaar te bepalen.
De spanning was inmiddels om te snijden. Het aanwezige publiek, wat inmiddels nog groter in aantal was geworden, zette het team nog meer op tot genoegen van Heren I.
Op een Sven Kramer achtige wijze werd de laatste set opgebouwd.
Inmiddels werd het spandoek gedraaid en de tekst: “BAKKEVEEN kwam, zag en overwon” kwam te voorschijn. De overwinning kon Bakkeveen niet meer ontgaan. Winst 15-9.
Opvallend was dat maar 6 van de 10 spelers van Heren-1 beschikbaar waren. Er kon dus niet gewisseld worden.

De zesde set werd in de kantine gespeeld, waar de overwinning gevierd moest worden. Leuk initiatief volgens speler Jan-Willem Russchen, wat voor herhaling vatbaar is.
Deze jongens verdienen het vaker om voor een groter publiek te spelen, want mooi volleyballen was het zeker.

Foto’s/tekst: Oene Roelsma.
Helaas zijn de actiefoto’s “flets” geworden, zo snel waren de acties van de spelers. Hieronder een paar “statische” foto’s.

Geplaatst in: Volleybal

Geef een reactie