Natuurmonumenten: winterwandeling met soep

Het landgoed de Slotplaats in Bakkeveen is ook bij winterdag een mooi bos. Natuurmonumenten is sinds 1997 beheerder van het gebied en heeft in de afgelopen jaren veel bereikt. Door het gevoerde beheer is het bos gevarieerder geworden waardoor meer diersoorten zich thuis voelen in dit Friese bos. Ook voor de wandelaar is het “spannender” geworden. De aangelegde slenken bieden de wandelaar doorkijkjes in het bos. Cultuurelementen zijn door Natuurmonumenten opgeknapt en zo kan de bezoeker genieten van de schans en het herstelde theehuis met tuinen. Ook het productiebos op rabatten is nog goed zichtbaar.

Gaat u mee? Natuurmonumenten informeert graag de bezoekers over dit mooie landgoed. Daarom houdt Natuurmonumenten op zaterdag 21 februari in samenwerking met het theehuis de Slotplaats een wandeling door het gebied onder leiding van een gids. Na afloop staat er een lekkere warme kop soep voor u klaar in het theehuis. We starten om 14.00 uur vanuit het theehuis gelegen aan de Foarwurkerwei 3, 9243 JZ te Bakkeveen. Om 16.00 uur is het programma afgelopen.

Leden betalen € 7,– en niet-leden betalen € 10,–. Honden mogen helaas niet mee. Opgave bij de ledenservice van Natuurmonumenten via telefoonnummer 035-6559911.

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie