Midwinterconcert SPIJKERPAKKENBAND

Op zaterdag 31 januari 2009 geeft Brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland o.l.v. Thijs Oud haar jaarlijkse Midwinterconcert. Dit jaar is het thema The Essence of Time. Het thema is ontleend aan het muziekstuk waarmee De Spijkerpakkenband op 29 november jl. kampioen werd op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Het Midwinterconcert wordt gehouden op zaterdag 31 januari 2009 in Geref. Kerk De Mande, Tjerkewal 20 te Bakkeveen en begint om 20.00 uur.

DE SPIJKERPAKKENBAND 20 JAAR!

De Spijkerpakkenband Opsterland e.o. staat onder leiding van dirigent Thijs Oud en is een veelzijdige brassband die musiceren op hoog niveau combineert met het plezier die de muziek hen brengt. Naast deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen en andere concoursen, organiseren ze zelf jaarlijks meerdere concerten.

In 2009 viert De Spijkerpakkenband haar 20 jarig bestaan! Dit wordt uitgebreid gevierd met het Midwinterconcert als feestelijke aftrap. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de overige activiteiten. U kunt deze ook terug vinden op onze website www.spijkerpakkenband.com.

SOLIST ARJAN JONGSMA MARIMBA

De Spijkerpakkenband heeft weer een bijzondere solist als gast uitgenodigd. Dit jaar is dit de talentvolle slagwerker Arjan Jongsma. Arjan is 12 jaar en krijgt via Centrum voor de Kunsten De Meldij in Drachten les van slagwerkdocent Roel Jan Jongsma. Ook maakt hij deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie waar hij muziektheoretische vorming en pianoles volgt bij Rein Albert Ferwerda.

Op het Prinses Christina Concours in Groningen op 2 en 3 februari 2008 behaalde Arjan een 2e prijs in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar. Vorig jaar was Arjan winnaar van het Haydn Muziek Festival 2006-2007. Hij ontving voor zijn optreden op marimba zowel de jury- als de publieksprijs tijdens de finale in de Oosterpoort in Groningen. Op de Nederlandse Kampioenswedstrijd voor Slagwerkers 2006 in Elburg was hij winnaar in de Jeugddivisie.

Arjan is slagwerker in het A-orkest van CMV Crescendo in Drachten en met ingang van september 2007 lid van het Frysk Jeugd Orkest en het Fries Jeugd Harmonieorkest.

VOORVERKOOP

De kaarten kosten E 6,50 per persoon in de voorverkoop. U kunt alvast uw kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar: [email protected] o.v.v. Midwinterconcert.

Uw kaartjes liggen dan klaar bij de kassa. Mis het niet, verzeker u van een plaatsje in de zaal en reserveer vandaag nog!

Datum: Zaterdag 31 januari 2009
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Geref. Kerk De Mande, Tjerkewal 20 te Bakkeveen
Voorverkoop: E 6,50

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie