Einde van de winter nog onzeker

Juiste positie van het hoog zorgt voor het voortduren van de winter
Op de noordelijke Atlantsche Oceaan zien we nu een westelijke stroming. Deze gaat vooral in het noorden van Europa voor een flinke verzachting zorgen
Het bepalende hoog trekt van de Britse Eilanden via Duitsland naar de Balkan. Het ligt nog juist noordelijk genoeg om de winter nog een vervolg te laten krijgen. Aan de west- en noordflank van het hoog krijgen we een zuidelijke tot zuidwestelijke luchtstroming. Deze komt grotendeels over het koude land. Ook in Frankrijk is het nu volop winters. Alleen in het uiterste noorden en noordwesten stelt het winterweer niet veel meer voor. In het zuiden daarentegen blijft het volop winters met ’s nachts matige tot strenge vorst en temperaturen overdag rond of zelfs iets onder nul.

Einde van de winter onzeker
In de loop van het komende weekeinde lijkt er een nieuwe aanval op de winter te worden ingezet. Er komt dan op de Oceaan een strakke zuidwestelijke stroming op gang waarmee zachte lucht tot het Noordzeegebied doordringt. Hoever zuidelijk de aanval op de winter zal doorzetten is nu nog niet te zeggen. Als er neerslag valt is dat waarschijnlijk in de vorm van regen. Dat gaat dan weer voor ijzel.
Op de langere termijn is er nu weer een groot deel van de Uitvoer dat een nieuw hoog laat zien. Dit vestigt zich in het algemeen ergens in de tweede helft van de volgende week boven Scandinavi?. Als dat Uitkomt wordt er met een oostelijke tot zuidoostelijke stroming opnieuw continentale lucht aangevoerd en krijgt de winter nog een vervolg.

alle gegevens van de afgelopen tijd zijn terug te vinden op
http://weerstation-bakkeveen.dyndns.org:8000/weatherstation.html

Geplaatst in: Weer

Geef een reactie