Weer stankoverlast door de Bakkeveense vaart

Als u bij de brink loopt vlakbij de sluis, dan is het sterk aan te raden een knijper op de neus te doen. Het is weer zover: het stinkt daar zoals afgelopen zomer: een open riool. Opvallend is het vele schuim op het water achter het spuigat. Zit onze vaart soms vol fosfaten? Of hebben wij nu te maken met een biervaa(r)tje? Volgens een medewerker van de riooldienst is hij dit nooit eerder tegen gekomen in Nederland.

Wetterskip Fryslân is in Bakkeveen geweest om de kwaliteit van het water te onderzoeken. Ook daar constateert men dat de vieze lucht doet denken aan de riolering. Wel willen ze dat de direct omwonenden zo snel mogelijk de stankoverlast melden bij het Wetterskip. Want, na drie weken stinkerij is er geen enkele melding uit Bakkeveen binnengekomen!

Nogmaals, u kunt uw klacht indienen bij het alarmnummer van het Wetterskip: 058-2122422. Kom in actie, want doet u niks dan gebeurt er niks.

Mededeling: de maaiboot van Wetterskip Fryslân is inmiddels uit Waskemeer vertrokken, richting Bakkeveen.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie