Nipte overwinning Schaakclub Bakkeveen tegen Philidor 5

14 oktober vond de eerste competitiewedstrijd van schaakclub Bakkeveen plaats in Leeuwarden. Dirk Muller aan het eerste bord tegen Kees van Straten trok zich niets aan van een gevaarlijk uitziend offer kwam hierdoor een stuk voor en stond deze voorsprong niet meer af. Ben de Vries aan bord 2 accepteerde een remiseaanbod van Jako Schoonhoven hij stond wel een pion voor, maar na analyse achteraf bleek dit de juiste beslissing. Gerrit Meppelink maakte een prima debuut door Wolter Jongsma te verslaan aan bord 3 hij kon prachtig gebruik maken van geblokkeerde stukken van zijn tegenstander. Hos van der Mark aan bord 4 maakte er tegen Jeroen Schoonhoven een lange strijd van, maar met een loper voor in het eindspel zette hij zijn tegenstander keurig mat. Sieb Hazenberg aan bord 5 moest door een foutje uiteindelijk capituleren tegen Co Janse. Aan bord 6 liet Johan van der Ploeg tegen Alex de Haan de winst liggen door een stuk weg te geven. Douwe Galama profiteerde van een foutje van zijn tegenstander Jeppe van Bon aan bord 7 en maakte de klus vakkundig af. Berend Joustra kwam tegen Jan Miedema aan bord 8 een stuk achter en kon dit helaas niet meer goed maken. De eindstand werd hierdoor 3 ½ – 4 ½ in het voordeel van Bakkeveen.

Geintersseerd in schaken? Bezoek ook eens onze website schaakclub bakkeveen

Geplaatst in: Schaken

Geef een reactie