Scooterrrijder overreden door paard en renwagen

Rond 17 uur heeft zaterdagmiddag 27 september een ongeval plaatsgevonden op het fietspad langs de Mandewijk (tussen Bakkeveen en Waskemeer).

Het ongeluk gebeurde vlak voor het bruggetje waar het fietspad de vaart kruist.

Twee dames (uit Leeuwarden) reden elk op een brommerachtige scooter richting Bakkeveen. Ze werden van achteren ingehaald door 2 met paard bespannen 4-wielige renwagens.

Nadat het eerste paard met wagen de scooters was gepasseerd volgde op enige afstand paard nummer 2. Nadat het paard de achterste scooter passeerde werd het wat onrustig en ging sneller lopen. Blijkbaar hoorde de mevrouw op de voorste brommer iets of interpreteerde een handgebaar van de voorste koetsier verkeerd en sloeg ze plotseling linksaf de inrit van een woonhuis in. Juist op dat moment was het paard bij haar en greep de scooter vol in de zij. Paard en wagen zijn over de scooter en bestuurster gereden. De mevrouw bleef vervolgens roerloos in de berm liggen, maar was steeds bij bewustzijn.

De geschrokken paarden zijn na het ongeval snel naar de eigenaar aan de Mandewijk teruggebracht.

De gealarmeerde ambulance was snel ter plaatse. Met de nodige voorzichtigheid kon mevrouw op de brancard worden gelegd en is mevrouw richting ziekenhuis in Drachten vervoerd. Over eventueel inwendig letsel is niets bekend.

Paard, renwagen en koetsier mankeerden niets.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen.

Geplaatst in: 2008-gebeurtenissen

Geef een reactie