Bakkeveen nieuwe standplaats De Spijkerpakkenband

Bakkeveen heeft sinds 15 augustus 2008 weer een eigen orkest. De voor het dorp reeds bekende regionale brassband De Spijkerpakkenband – Opsterland e.o. heeft Geref. kerk “De Mande” als nieuwe repetitielocatie gekregen. De brassband geeft al jaren concerten in Bakkeveen. Het was dan ook een logische stap om Bakkeveen als vaste standplaats te kiezen.

Ontstaan
De Spijkerpakkenband uit Opsterland e.o. (en omstreken) is in 1989 geleden ontstaan uit de jeugdkorpsen van Frieschepalen en Ureterp en is langzamerhand uitgegroeid tot een jongvolwassen band met een grote passie voor muziek. Door de jaren heen heeft de band zich opgewerkt van de 4e naar de 1e divisie. De Spijkerpakkenband heeft als doelstelling: “Met plezier en enthousiasme muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau”.

Afwisselende concertagenda
Naast deelname aan concoursen verleent de band ook regelmatig haar medewerking aan (thema) kerkdiensten, concerten en optredens voor bijvoorbeeld haar speciale vrienden van Talant. De Spijkerpakkenband laat haar ook ieder jaar van haar beste kant horen op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. In 2007 heeft dit geresulteerd in een tweede prijs in de eerste divisie, een prestatie waar de band erg trots op is. Ook worden er concertreizen naar het buitenland georganiseerd. De laatste jaren zijn Montreux, Saas-Fee, Praag en Amboise reeds bezocht. Al met al heeft De Spijkerpakkenband ieder seizoen een boeiend en afwisselend programma.

Op zaterdag 1 november a.s. geeft De Spijkerpakkenband samen met brassband Rijnmond een concert in Geref. kerk “De Mande” te Bakkeveen. Noteer de datum alvast in uw agenda! Meer informatie over dit concert volgt later.

Thijs Oud
Sinds 2005 is de samenwerking ontstaan met dirigent Thijs Oud. De Spijkerpakkenband is nog steeds erg blij met haar dirigent en hoopt nog jaren in gezamenlijk te mogen musiceren. Naast De Spijkerpakkenband is Thijs Oud momenteel ook dirigent van de Streekharmonie Concordia uit Balk en is hij muzikaal leider van de TOF Superband. Als trombonist was Thijs o.a. actief in de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, het Light Brass Orchestra, Soli Brass (waarvan tevens een aantal jaren als dirigent) en heeft hij met een groot aantal bekende Nederlanders samengewerkt waaronder Guus Meeuwis, Twarres, Pierre Kartner en Ernst Daniël Smid. Naast dirigeren is Thijs gespecialiseerd in het arrangeren van met name lichte muziek.

Websites
Meer informatie over De Spijkerpakkenband en Thijs Oud is te vinden op: www.spijkerpakkenband.com en www.thijsoud.nl.

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie