Bakkeveense World Servants in alle vroegte vertrokken

W O R L D S E R V A N T S B A K K E V E E N

Eindelijk is het dan zover. Onze vijf stoere meiden Djanet, Elina, Jikke, Lisanne en Nynke zijn vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar de Dominicaanse Republiek. Daar gaan ze drie weken werken aan een World Servants Project. Maar ze zijn al bijna een jaar bezig geweest door hard werken met allerlei acties het benodigde geld voor de reis en het project binnen te krijgen. En dat is hen gelukt mede door de actiebereidheid van de vele mensen die hen gesteund hebben, waarvoor heel veel dank! Maar petje af voor die meiden, echte doorzetters!

Santa Domingo in de Dominicaanse republiek wacht op hen. De weersverwachting daar voor de eerste veertien dagen: 24 tot 36 graden Celsius, zwakke ZO wind kracht 2 en gemiddeld 40% zon en 30% neerslag. Op de valreep sprak ik nog even met hen gisteravond.

Jikke was nog druk aan het pakken. Ze heeft er zin in en hoopt op een hele goede reis en vooral dat ze veel kan doen voor de mensen daar. Dat is belangrijk. Ze vliegt voor het eerst. Djanet maakt het goed en de grote tas is klaar. Het gaat helemaal goed komen. Het wordt ook haar eerste keer vliegreis! Nynke is er ook klaar voor. Het leek even mis te gaan voor haar door de spelbreker ?ziekte van Pfeiffer?. Nog geen 100 procent, maar het gaat steeds beter. Het is ook Nynke?s luchtdoop. Ze probeert zoveel mogelijk te doen in de Dom. Republiek. Elina heeft meer gevlogen, maar ziet er naar uit om te gaan. Heel benieuwd hoe het daar zal zijn, heel spannend. Alles is klaar en slapen doe ik maar niet, anders ben ik morgen zo vroeg niet aanspreekbaar. Lisanne werkte vanmorgen nog haar uurtjes bij de Poiesz, maar ze is er ook klaar voor. We gaan naar een mooi land met heel aardige mensen heb ik gehoord. Verder maar zien en afwachten. De Bakkeveense World Servants werden in de gereformeerde kerk tijdens de kerkdienst van 22 juni al uitgezwaaid waarbij hen God?s zegen werd toegezongen. Hier zeggen we ?Good flight and Happy landing?! Heel veel succes en tot ziens in Bakkeveen op 14 augustus. Hieronder een laatste bericht van hen. (foto’s Anneke Rinsema)

Hallo allemaal,

Wij, de vijf meiden uit Bakkeveen, gaan komende vrijdag 25 juli om 3.00 uur vanuit Bakkeveen naar de Dominicaanse republiek met World Servants. Wij gaan daar vier stenen huizen bouwen voor de arme bevolking. Deze mensen leven in sloppenwijken, aan de rand van de stad Constanza. Elektriciteit, stromend water en goede toiletten zijn er niet en er is veel ongedierte. In deze slechte leefomstandigheden worden met name kinderen vaak ziek. Omdat bijna alle mensen in de sloppenwijk werkloos zijn, hebben ze geen geld om een nieuw huis te bouwen. Daarom gaan wij hier drie weken heen.

Deze weken hebben wij het volgende adres:

Servidores Mundiales
Grupo Holandès
Elina Veenstra, Djanet van de Wolfshaar, Nynke Stoker, Lisanne Roozen en Jikke Flapper
Rafael A. Sanchez 30Ens.
Quisqueya Santo Domingo
Dominicaanse Republiek

Als u het leuk vind kunt u ons een kaartje sturen. De post is wel 7 dagen onderweg, dus houdt hier rekening mee als jullie ons een kaartje sturen. Wij komen donderdag 14 augustus weer terug in Nederland, rond 14.55 uur zijn wij weer op Schiphol. Tijdens ons verblijf in de Dominicaanse Republiek kunt u onze verhalen bij houden via www.worldservants.nl, bij het project DR308. Als het goed is staat deze tussen het laatste nieuws op de voorpagina. De families, die nu nog in houten krotten wonen, zien uit naar onze komst en wij zien er naar uit om deze families te helpen!

Vriendelijke groeten van, Elina Veenstra, Djanet van de Wolfshaar, Nynke Stoker, Lisanne Roozen en Jikke Flapper
en natuurlijk ook van Jan Martin Rinsema, Anneke Rekker-Rinsema, Bertwillem Renkema en Wieke Stoker.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie