Annie de Rooij live in De Brink

Zondagmiddag en in de vroege avond trad Annie de Rooij op in De Brink.
Dit in de reeks zomer-entertainment. Alhoewel: het was niet echt zomer: er viel tijdens het optreden een stevige bui. De foto’s zijn van na de bui op het terras. Niet iedereen kwam na de bui weer naar buiten (of men wilde niet op de foto).

Elke vrijdagavond en zondagmiddag/-avond tijdens de vakantieperiode zijn er bij De Brink activiteiten: klik hier voor een overzicht.

achtergrond Annie de Rooij.
Annie de Rooij is een typetje van Paul de Leeuw. Bob de Rooij (ook gespeeld door De Leeuw) is haar agressieve man. Ze wordt regelmatig mishandeld of uitgescholden door hem.

Annie dook voor het eerst op in De Schreeuw van de Leeuw in het derde seizoen. Bob de Rooij was toen al een bekend typetje. In 1994 besloot De Leeuw te stoppen met de show en doordat de populariteit rondom Bob en Annie zo gestegen was besloot hij in 1995 Filmpje! op te nemen. Dit werd de bestbezochte film van dat jaar.

Daarna werd het een aantal jaren stil rondom het duo. In 1997 rond kersttijd maakten De Leeuw echter een videoclip voor Laat De Leeuw waarin Annie samen met Bob zong over hun huwelijk.

In 2000 tijdens De Leeuws concert in Ahoy Rotterdam zat Annie in haar eentje 167 dagen in het Big Bopper huis (parodie op Big Brother). Bob gaf een conference en gaf tevens opdrachten aan Annie. Daarna verscheen Annie in 2003 vaak in PaPaul waarin zij immigranten de Nederlandse cultuur aanleerde in haar eigen rubriek ‘Vreemdelanders, Nederlanders’.

Annie de Rooij wordt gekenmerkt door een vrouw met een witte helm en rode kleding met een Schotse ruit. Het zat haar vaak niet mee met haar brommer en één van haar vaste uitspraken was dan ook: “Ik heb brommerpech!” (uit Wikipedia).

Hieronder enkele foto’s van het optreden van Annie de Rooij.

Geplaatst in: Gewoon De Brink

Geef een reactie