Vlooienmarkt: topper !

Een record aantal standhouders, evenaring van parkeerrecord, lekker marktweer: dat was de markt van 3 mei 2008.

Na het koude weer van de laatste weken zal het dit weekend eindelijk weer eens boven de 20 graden worden; het is meer dan een half jaar geleden dat de thermometer deze waarde passeerde. Ook wordt voor de zaterdag geheel droog weer verwacht. Na de verregende markt van april (althans zou volgens de weersverwachting verregend moeten zijn) verwachtten we als organisatie veel standhouders ter compensatie. Met het goede weer en vakantieperiode erbij zou het wel eens top kunnen worden.

Het werd een topper. Rond middernacht blijken al 12 standhouders aanwezig en die proberen wat in de auto te slapen. De meiden van World Servants waren 24 uur in het centrum aan het paalzitten en zij konden ons melden dat rond 3 uur de eerste “uitgeslapen” standhouders langsreden naar de markt.

Rond 4:30 uur was de grootste van de verharde terreinen al meer dan 75% vol.

Doordat ditmaal alle terreinen (nog) gebruikt konden worden konden we alle standhouders bergen. In totaal hebben we er 384 geteld.

Het aantal betalende parkeerders lag even boven de 1000; een evenaring van een record van vorig jaar. Het aantal bezoekers is niet goed te schatten: velen parkeren in de woonwijk, komen op de fiets of lopend.

Hieronder een foto-impressie.

Volgende markt: zaterdag 24 mei (extra markt).

Op de reguliere markt van 7 juni zullen er geen gereserveerde plaatsen beschikbaar zijn vanwege de feestweek. Het betreffende terrein is dan in gebruik voor de kermis en feesttent.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2008

1 reactie op “Vlooienmarkt: topper !

  1. J. van Dalen zegt:

    Dit is de eerste reactie.

Geef een reactie