Vlooienmarkt 24 mei

Zaterdag 24 mei was al een paar dagen bij de weermannen en -vrouwen in beeld als een dag met mooi weer. Dat kwam ook uit. Temperaturen rond 20 graden, (later) veel zon en ietsje veel wind voor wie in de schaduw van de bomen stond. Toch goed marktweer.

Vrijdagavond waren al 7 standhouders op het parkeerterrein aanwezig. Uitstallen mag dan natuurlijk niet en gebeurt ook niet. Wel moeten sommigen wat ruimte in de auto (camper) maken om nog wat comfortabele slaapruimte te krijgen en de volgende ochtend uitgeslapen te kunnen beginnen.

Deze 24e mei is een zgn tussenmarkt: hierdoor altijd minder standhouders en publiek dan de reguliere eerste zaterdag van de maand markten. Het viel ’s ochtends om 4:30 uur niet tegen: al enkele rijen van het verharde parkeerterrein waren vol. Om iets na 6 uur waren alle verharde plekken bezet en zijn we uitgeweken naar gras. De laatste standhouders kwamen tegen 8 uur binnen (en eentje rond 9 uur, maar dat is zijn traditie).

Er zijn 248 standhouders geteld. Op de markt ging het gerucht dat iemand met vals geld wilde betalen. “Het stapeltje vals geld was duidelijk afwijkend van kleur“, aldus onze informanten waardoor niemand er in hoefde te intuinen.

Even ter herinnering: vanwege de feestweek zijn er op zaterdag 7 juni geen vaste (gereserveerde) plaatsen. De volgende extra markt is 21 juni.

Hieronder een fotoimpressie van zaterdag 24 mei.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2008

Geef een reactie