Cavia opvangcentrum in Bakkeveen (nu met filmpje)

(tekst overgenomen uit Leeuwardercourant van 15 mei 2008).

18 mei 2008: Filmje van Omrop Fryslan toegevoegd.


De Stichting Cavia in het Drentse Westervelde begint nog deze zomer een opvangcentrum in Bakkeveen. Een voormalige boerderij aan De Kreilen (Camping Kivafarm) moet daarvoor worden verbouwd.

De opvang moet plaats bieden aan 120 cavia’s, maar Silvia Flantua van de stichting wenst extra opvangruimte, mocht er plotseling een ,,calamiteit” ontstaan. Want niet zelden ziet de stichting zich geconfronteerd met grote ?partijen’ cavia’s die worden gedumpt.

Flantua: ,,Kort geleden kregen we in Nijmegen 120 cavia’s binnen van een mevrouw die acuut ziek was geworden.” Recent stuitte de stichting op 94 cavia’s die zwaar verwaarloosd in een sloot bij Langelo waren achtergelaten. Zieke cavia’s worden betrekkelijk gauw gedumpt. ,,Omdat dierenartsen vrij duur zijn.” Omdat het al een tijd niet botert met de gemeente Noordenveld, waaronder Westervelde valt, wil Stichting Cavia verhuizen naar Bakkeveen.

Klik hier voor de website van de Stichting.
Klik hier voor de huidige camping Kivafarm of www.kivafarm.nl.

Geplaatst in: 2008-gebeurtenissen

Geef een reactie