Impressie vlooienmarkt april

De eerste vlooienmarkt van het 20e seizoen zit er alweer op. We kijken met gemengde gevoelens terug.

De weersverwachtingen waren slecht. De laatste dagen (weken) was het weer erg wisselvallig en aan de koude kant. In de nacht van vrijdag op zaterdag zou het regenen en daarna (winterse) buien. Dus zeker niet aanlokkelijk voor een buitenmarkt.

Zaterdagochtend rond 5 uur waren er ongeveer 10 standhouders aanwezig. Het begon toen ook te regenen. Met een paar korte droge perioen regende het door tot iets na 7 uur. Een paar standhouders zagen het al niet meer zitten en vertrokken. Er kwamen juist ook standhouders binnen tot ongeveer 8 uur. Uiteindelijk telden we precies 80 standhouders.

Na 8 uur werd de bewolking dunner en kwam af en toe de zon door. Het waaide gelukkig nauwelijks, zodat het met temperaturen van rond de 7 graden het allemaal nog goed te doen was. Hierdoor kwam er nog redelijk veel publiek. De beloofde buien trokken “onderdoor” via Overijssel naar Duitsland.

Parkeren op het parkeerweiland kon natuurlijk niet. We hadden (zoals gewoonlijk tijdens natte omstandigheden) 4 parkeerstroken op de officiele parkeerterreinen voor bezoekers gereserveerd. Dit bleek te weinig, ook een breed deel van de berm van de doorgaande weg (Bakkeveen-Allardsoog) is gebruikt. Parkeerinkomsten waren er vanzelfsprekend niet.

De standrhouders die zijn gebleven hebben het getroffen: nog redelijk veel bezoekers en maar 80 standhouders. Er moet wel redelijk verkocht en gehandeld zijn.

Rond 13:30 uur was de laatste standhouder vertrokken.

Volgende markt: zaterdag 3 mei (in Hemelvaartsweekend).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2008

Geef een reactie