Nieuwbouw recreatiecentrum De Waldsang: Goede Vrijdag open !

Update zaterdag 15 maart
Nog 4 dagen en dan zullen de deuren van het nieuwe recreatiecentrum van de Waldsang open gaan. De receptie en bedrijfskantine zijn inmiddels in bedrijf genomen. Alles is in principe schoongemaakt, maar door wat laatste bouwwerkzaamheden zal er nog een schoonmaaktbeurt volgen. Vanaf Goede Vrijdag 21 maart is het gebouw ook binnen geopend voor vakantiegasten. Dan kunnen ze met eigen ogen de fraaie, doch functionele vormgeving van de grote zaal beworderen.
Hieronder een 8-tal foto’s van zaterdagmiddag 15 maart; de laatste serie voor de opening.

Update zaterdag 29 februari
Binnen is de afgelopen 2 weken ontzettend veel gebeurd. De zaal is geheel geschilderd; verlichting is aangebracht (kijk straks maar eens hoe prachtig !) en de Heineken relame brandt al. De vloer ligt te drogen om op maandag 3 maart te kunnen beginnen met het leggen van de vloer. Dan de bar nog plaatsen en de afscheiding tussen het hoge en lage deel van de zaal.
Het interieur van de receptie, snackbar en voorraadkamer is grotendeels geplaatst.
Buiten wordt nog door schilders gewerkt; de bestrating rondom is vrijwel gereed. Alleen de toegangsaweg moet nog: nog een kleine 3 weken te gaan. Hieronder 7 foto’s van vrijdagmiddag 29 februari.

Update zaterdag 16 februari
Nog 6 weken te gaan. Schilders zijn druk bezig. Electriciens trekken kabels en installateurs zijn bezig met het plaatsen van keuken en andere apparatuur. Buiten is een deel van de bestrating gelegd. De 7 foto’s hieronder geven een beel van de voortgang.

Update vrijdag 1 februari
Nog 8 weken te gaan voor de opening vlak voor Pasen. Eris begonnen met de aftimmering van de grote zaal. De toiletten vorderen. Ook keuken, receptie etc. naderen voltooiing. Buiten kan binnenkort begonnen worden met de bestrating. Spannend of alles op tijd klaar is …
De eerste 7 foto’s hieronder zijn nieuw.

Update zaterdag 19 januari 2008
Na de jaarwisseling is er weer 2 volle weken gewerkt aan het nieuwe recreatiecentrum op De Waldsang. In deze 2 weken zijn de vloeren en alle kabelgoten etc gelegd. Er is begonnen met het betegelen. De meeste wanden zijn gestuct. Binnen is het behaaglijk door de drooginstallaties die gedurende deze regenachtige dagen op volle toeren draaien. Het kan nog steeds: openings vlak voor Pasen-2008.
De nieuwste foto’s staan bovenaan, hoe verder je bladert, des te ouder de foto’s.

Update zaterdag 22 december 2007
Toegevoegd foto’s met toelichting die een beeld geven van de voortgang van de afgelopen maand. De nieuwste foto’s komen eerst; hoe verder je bladert des te ouder de informatie.

Maandag 3 september is begonnen met de nieuwbouw op recreatiecentrum “De Waldsang”.
Al enkele jaren eerder is er begonnen met de voorfase: het verplaatsen van de stacaravans (seizoenplaatsen) van het benodigde deel van het terrein naar een nieuw campeerveld (zie https://www.bakkeveen.nl/vakantie/Waldsang/index.htm ).

Afgelopen augustus is de laatste bewoner vertrokken naar het nieuwe stekkie en kon er begonnen worden met verwijderen van de struiken en het uitgraven voor de fundering.
Eind maart 2008 (voor de paasdagen) moet het nieuwe gebouw gereed zijn. In dit nieuwe gebouw zal de receptie, kantine en ontspanningsruimte wordne gehuisvest. De bestaande horeca ruimte zal worden ingezet voor de activiteiten voor kinderen.
Kosten van de nieuwebouw liggen in de orde van 1 mln euro.

Onderstaand artikel uit de Leeuwarder Courant van 22 augustus 2007
Miljoenenplan voor Waldsang Bakkeveen

Recreatiecentrum De Waldsang in Bakkeveen wordt voor ?1 miljoen vernieuwd. Jan Willem en Siska Russchen bouwen een 450 vierkante meter grootte accommodatie op hun camping aan de Foarwurkerwei. De Russchens stoppen na veertig jaar met de kampeerboerderij. “We wolle de kwaliteit ferbetterje en us talizze op it gastheerschap.? De eigenaren willen hun pijlen volledig richten op de camping met 340 standplaatsen. De kwaliteit van het recreatiecentrum moet nog beter worden. In het nieuwe gebouw worden de receptie, een snackbar, de wasserette en de kantine ondergebracht. Er komt een internethoek en een knus café met overdekt terras. “Foar as we in smookferbod kije?, legt de campingbaas uit. De boerderij, die nu deels voor deze functies wordt gebruikt is straks alleen voor privégebruik.

Kinderen kunnen zich buiten uitleven op een klimspeeltuig een zogenoemde draadpiramide. Achter de nieuwe hal komt een speelveld van kunstgras met voetbaldoelen en basketbal en volleybalnetten. De oude kantine wordt getransformeerd in een nifelskuorre. Daar wordt bijvoorbeeld avondtheater opgevoerd en kinderen kunnen er knutselen.

De bouw van het nieuwe onderkomen begint over twee weken (dus begin september 2007). Voor Pasen 2008 moet de klus geklaard zijn. Russchen heeft de eerste veranderingen op zijn terrein al achter de rug. Alle caravans zijn aangesloten op een ringleiding van propaangas. “Net ien hoecht mear mei gasflessen om te pielen. Wol sa feilig. Het afval is netjes weggewerkt in ondergrondse containers in een milieustraat. “It stjonkt net en de rotsoai leit net yn it sicht.”

De entree van de camping wordt verlegd en komt in de nieuwe situatie recht tegenover het fietsbruggetje over de vaart. De klinkerweg langs de vaart krijgt een nieuwe inrichting waardoor het verkeer wordt afgeremd. “Campinggasten kinne strak feiliger oerstekke”, zegt Russchen.

De groepsaccommodatie wordt na veertig jaar afgestoten. Russchens vader en moeder Evert en Hennie begonnen in 1968 met de kampeerboerderij. Van april tot oktober komen zo’n veertig groepen langs. “Oars hiene we dèr ek ynfesteare moatten”, geeft Russchen als verklaring. Bovendien vindt hij de combinatie van groepen met een camping niet ideaal. “Se meitsje krekt wat mear lawaai as stellen en famyljes op de kamping.? Scholen en clubs die met een groep willen langskomen stuurt de campingbaas door naar andere toeristische ondernemers in het dorp.

Hieronder 2-wekelijks een verslag van de voortgang. De nieuwste foto’s staan als eerste vermeld.

Geplaatst in: Waldsang

Geef een reactie