Bakkeveenster schakers ver gekomen in bekerstrijd

Schaakclub Bakkeveen speelt net als de voetballers, volleyballers, tennissers etc mee aan een externe competitie. Vorig jaar werd er gepromoveerd naar de derde klasse van de Friese schaakbond, in deze klasse zal het achttal zich wel weten te handhaven. Eind april wordt de laatste strijd geleverd tegen Knudde uit Leeuwarden.

Al een paar jaar doet de schaakclub ook mee aan de bekerstrijd van Friesland. Hier kunnen alle verenigingen van hoog tot laag aan meedoen. Vorige jaren werd Bakkeveen al in de voorronde uitgeschakeld. Dit jaar kwam de schaakclub glansrijk door deze voorronde heen en wist eveneens een aantal hoger spelende clubs uit te schakelen.

Deze bekerstrijd wordt door vier spelers gespeeld. Voor de volgende bekerronde moest het eerste viertal aantreden tegen Emmeloord, die promotieklasse speelt. Drie klassen hoger dan Bakkeveen. Hos van der Mark speelde om tactische redenen aan het eerste bord tegen Rob Kamminga, die een rating had van 2046. Na een taaie strijd kwam een kwaliteitsverlies Hos toch duur te staan en had Emmeloord het eerste punt binnen. Milan Heller bezorgde zijn tegenstander Henk Valkema een zeer moeilijk begin. Hij kwam al snel enige pionnen voor en kon toen zelfs zijn loper inruilen voor een toren. Zijn tegenstander wilde al bijna opgeven toen Milan plotsklaps een paard weggaf. Daarna viel de hele stelling in duigen en werd ook deze wedstrijd verloren.

Omdat de eerste twee borden hadden verloren had Emmeloord zich verzekerd van het halen van de volgende ronde. Dirk Muller aan bord drie tegen Nico Lemson speelden net als Ben de Vries tegen Frank Frankema daarna remise. Er stond toen niets meer op het spel en na enige analyse bleek er ook niet meer in te zitten. Voor het eerst werden er door Bakkeveen een aantal rondes gehaald in deze bekerstrijd tegen geduchte tegenstanders en kon men toch tevreden zijn met het resultaat!

Geplaatst in: Schaken

Geef een reactie