NIEUWS World Servants Bakkeveen

W O R L D S E R V A N T S B A K K E V E E N

Laatste nieuws van de World Servants. Wilt u op de hoogte blijven van hun wel en wee, lees dan vooral verder.

Hallo allemaal,

Hier weer even een berichtje van de WS groep.
We hebben het de laatste weken erg druk met voorbereiden en het uitvoeren van acties maar het gaat dan ook heel goed en we zitten al bijna op de 6000 euro !!!!

Even weer een opfrissertje over de rommelmarkt we hebben erg veel spulletjes binnen gekregen, heel erg bedankt daarvoor!! De rommelmarkt was een gezellige dag, er was van alles te doen en sommige mensen kwamen zelfs twee keer of bleven lekker tussen de middag snert en een broodje frikadel eten. Nog even over de knikkerpot daar zaten 358 knikkers in. We kijken terug op een geslaagde actie die in totaal 945 euro heeft opgebracht!!! We hebben nog heel veel spulletjes over die we binnenkort gaan verkopen op de rommelmarkt in het dorp.

De statiegeldpot bij de Poiesz staat er ook al weer een aantal weken. Elke week wordt hij geleegd en er zit dan bijna 30 euro in. Verder hebben de meiden vorige week op hun eigen school puddingbroodjes verkocht. Dit was ook een groot succes en zal hopelijk herhaald worden. Deze weken zijn we bezig met de huis aan huis actie ‘potgrond verkopen’ en ook dit lijkt weer een geslaagde actie te worden!!!

Ook willen we u nog even herinneren aan de kaarten die we verkopen, en we hebben natuurlijk onze geweldige sportieve Nordic Walking actie!!! De pepermunt is inmiddels allemaal verkocht!

Verder zijn we bezig met een grote actie die zal worden gehouden op 2 en 3 mei. Het is dan de bedoeling dat de meiden 24 uur paal gaan zitten in een krot.ja, ja het klinkt al heel wat, maar we moeten natuurlijk daar nog heel veel voor gaan bedenken. Er zijn geweldige ideeën, dus het komt vast wel goed!! Wel hebben we dan nog wat vrijwilligers nodig die ons assisteren met de verschillende activiteiten die er om heen worden georganiseerd, Ook lijkt het ons een goed plan om de 5 euro actie van vorig jaar te koppelen aan deze actie zodat we weer een mooie veiling kunnen gaan houden. Dus als u nog een goed idee heeft om 5 euro te vermeerderen met uw talent dan horen wij dat graag!!!

Sinds kort hebben Jan Martin en Anneke hulp bij de begeleiding van de groep van Wieke Stoker en haar verloofde Bertwillem Renkema. Zij willen misschien volgend jaar een groep gaan begeleiden in Oldekerk van World Servants. En doen nu dus al wat ervaring op in het begeleiden van een plaatselijke groep. Ook kunnen we de hulp nu goed gebruiken omdat Anneke en Jan Martin begin mei hun kindje verwachten.

Als begeleiding van de groep is het ook erg leuk om te zien hoe de meiden groeien. Elke week vergaderen, voorzitten, notuleren, stukjes schrijven, mensen bellen, huis aan huis actie regelen, samenwerken, sponsors bellen, gesprek voeren op het gemeentehuis en zelfs een brief schrijven aan de burgemeester.
En dan komt er ook nog een strakke planning bij kijken, want school, werk, sport, muziek en andere hobby’s gaan ook door. Dus meiden; “echt super dat jullie je zo inzetten voor jullie medemens, die het niet zo goed heeft als wij”.
Ook al de mensen die mee helpen en meedoen met de acties en elke keer weer positief achter ons staan, super bedankt zonder u zou het niet zo goed zijn gegaan!
We gaan dus samen positief door en hopen dat de meiden in juli op het vliegtuig kunnen stappen naar de dominicaanse republiek, om daar de 6 stenen huizen te kunnen gaan bouwen.

Dat was alweer een heel verhaal van wat we hier, als World Servants groep met elkaar beleven, als u nog nieuwsgierig bent of opmerkingen heeft horen we het graag. Voor meer informatie kunt u bellen met Anneke Rinsema, 0516-541241.

Vriendelijke groeten van;
namens de gehele World Servants groep Bakkeveen.

Elina Veenstra
Jikke Flapper
Djanet van de Wolfschaar
Nynke Stoker
Wieke Stoker
Bertwillem Renkema
Lisanne Roozen
Jan Martin Rinsema
Anneke Rinsema- Rekker

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie