Vlooienmarkt 6 oktober 2007

Vlooienmarkt 6 oktober 2007

Al een week lang wordt er droog weer beloofd voor dit weekeinde. Dat mag ook wel na een voorgaand weekeind met 70 mm regen in Bakkeveen. Het parkeerweiland is weer redelijk opgedroogd en kon ook nog gemaaid worden.

Maar het echt mooie weer is deze zaterdag niet gekomen. De gehele ochtend (trouwens de gehele dag) bewolkt, maar wel droog. De beloofde temperaturen van 16 graden kwamen ook niet: de thermometer bleef bij 11 graden steken. Het was dus voor een aantal standhouders al wat kleumen, want hier was nog niet op gerekend.

Rond 6 uur in de ochtend waren al 40 standhouders aanwezig. Je hoorde ze rijden en lopen door het knappen van de eikels en ritselen van de eikebladeren op de verharde terreinen.

De laatste standhouders kwamen na 8 uur pas binnen. Er zijn 198 standhouders geteld. Voor oktober een record. Ook het aantal betalende parkeerders (die dus op het weiland hebben geparkeerd) was een oktober record.

Rond half 1 begon een grote uittocht van bezoekers en ruimden ook de standhouders op. Tegen kwart voor 2 was vrijwel iedereen vertrokken en lagen de terreinen er weer schoon bij.

Er is in 2007 nog 1 markt te gaan: zaterdagochtend 3 november. Dat wordt een snertmarkt: standhouders (max 2 per stand) krijgen een kom snert aangeboden. Het kan trouwens ook snert weer zijn.

Hieronder een korte foto-impressie.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie