Herfstwandeling met Paddenstoel lekkernij

De herfst? heerlijk wandelen door het bos. De frisse lucht opsnuivend en genieten van de in herfsttooi gekleurde bomen met op de bodem een grote variatie aan fraai gevormde paddestoelen. Omdat de herfst zo?n bijzonder seizoen is houdt de Vereniging Natuurmonumenten een wandeling door het bos van de Slotplaats. Onderweg zal een gids u vertellen over de paddenstoelen in het bos. Na afloop van de wandeling staat er voor de deelnemers een kop bospaddenstoelensoep met stokbrood en kruidenboter klaar in het theehuis van de Slotplaats.

Beheer zorgt voor meer paddestoelen

Natuurmonumenten heeft de laatste jaren veel werk verzet in het bos van de Slotplaats. Het doel is een natuurlijker bos met een grotere variatie aan dier- en plantensoorten. Zo is bijvoorbeeld het grondwaterpeil verhoogd en is de snelle afvloeiing van het oppervlaktewater verminderd. Hierdoor is het bos natter geworden waarvan de paddestoelenflora profiteert.

Programma

De wandeling op zaterdag 13 oktober start om 15.00 vanaf de parkeerplaats bij het theehuis De Slotplaats. Na de wandeling van ongeveer 1½ uur is er in het Theehuis een passende lekkernij. Einde van deze activiteit is rond 17.00 uur. Adres theehuis is foarwurkerwei 3 te bakkeveen.

Kosten voor leden van Natuurmonumenten is ? 6,-. Niet leden betalen ? 9,-.

Opgave bij het Theehuis op 0516-541333.

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie