Succesvolle sloop vloer ‘De Mande’

Zondag 2 september werd in de kerkdienst als het ware afscheid genomen van de 45-jarig oude vloer, waarop gerouwd, getrouwd, gezongen en gebeden is volgens dominee Gerben Kajim. De dagen daarna kon het sloopwerk beginnen. Projectleider Pier de Vos is zeer tevreden over de vorderingen, als ik hem zaterdag 8 september spreek. ?We lopen voor op het schema. De banken zijn weg, allemaal verkocht. De houten vloer is gesloopt en de draagbalken zijn verwijderd.? Daarbij bleek ook hoe vele balken in slechte staat waren, sommigen compleet verrot. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, ingepland door Miente Pera, gaat het werk in rap tempo. De Vos laat mij de planning zien waaruit blijkt dat het werk tot en met de constructieve vloer (cementen dekvloer) inclusief de diverse leidingen uitgevoerd zal worden door vrijwilligers. Pier de Vos: ?De aanvullende fundering met isolerende betonplaten en cementen dekvloer doen we zelf. De afwerkvloer (grindvloer) zal door derden worden gelegd.? Eind oktober (week 44) zal de klus geklaard zijn. Gelukkig is er een tijdelijk onderkomen. Koster Anne Palsma heeft inmiddels de grote bijzaal omgetoverd tot kerkzaal. Dat is het tijdelijk onderkomen. Morgen zal daar de zondagse eredienst worden gehouden.

Theun Zwart

Geplaatst in: Gereformeerde Kerk

Geef een reactie