Muzikale startzondag in voormalige stal

Zondag 16 september is het voor de gereformeerde kerk “De Mande” startzondag voor het nieuwe kerkenwerkseizoen. In navolging van de Protestantse Kerk in Nederland wordt gebruik gemaakt van het thema “Er zit muziek in de kerk”. Dit thema geldt tevens voor het hele seizoen en zal regelmatig aan de orde komen bij diensten, vergaderingen en gesprekken. Want er zit zowel letterlijk als figuurlijk muziek in de kerk!

Aanstaande zondag wordt gestart met een wandeling van

8-9 uur, waarbij ook zang zal klinken. Het verzamelpunt is bij de kerk. Van 9-10 uur is er ontbijt in de stalschuur van de boerderij van de familie Deelstra, “De Mandeleijen”, Weverswal 33. Daar zal ook de kerkdienst worden gehouden, waarin heilig avondmaal wordt gevierd. Voorganger dominee Gerben Kajim: “Muziek kan ons boven onszelf uittillen, waardoor er misschien ruimte komt voor God en elkaar.” Voor en tijdens de dienst wordt er op allerlei manieren muziek gemaakt, door een blazersgroep, kinderkoor (de Mandeberntsjes), fluiten, viool, keyboard, gemengd koor en vocaal kwartet. Na de dienst is er tot ongeveer 12.30 uur koffie, gesprek en spel met opnieuw muziek van keyboard, guitaar en slagwerk. Met een knipoog naar de hagepreken van de 16e eeuw is iedereen van harte welkom bij deze “boerderijpreek”.

Geplaatst in: Gereformeerde Kerk

Geef een reactie