Feestelijke kerkdienst als start nieuw seizoen

Op een unieke plaats is vanmorgen, met een heerlijk septemberzonnetje, een start gemaakt van het nieuwe kerkenwerkseizoen van de gereformeerde kerk ‘De Mande’. Eigenlijk gisteren al toen er ’s middags voor de kleintjes een bezoek was aan de zorgboerderij in Ureterp en voor de jongeren kanovaren op het programma stond met ’s avonds een barbecue. In verband met de verbouw van het kerkgebouw, een nieuwe vloer, werd vanmorgen uitgeweken naar de stalschuur bij “De Mandeleijen” van de familie Deelstra aan de Weverswal. De bijzaal van ?De Mande? was te klein voor deze dag waarbij nogal wat mensen werden verwacht. En die mensen waren er voor de kerkdienst met als thema: “De kerk, daar zit muziek in”.

Er werd vanmorgen gestart met een wandeling door de duinen waarbij niet alleen werd gewandeld maar ook gezongen. Daarna wachtte een ontbijt met koffie, thee en limonade. Een blazersgroep bracht daarna voorafgaand aan de kerkdienst een aantal Engelse koralen ten gehore. Om 10 uur was het dan zover en begon de kerkdienst. Naast schriftlezingen, gebeden, samenzang en preek was er viering van het heilig avondmaal. En veel muziek, door blazersgroep, fluiten, piano, viool, kinderkoor, vocaal kwartet en gemengd koor. De predikant Gerben Kajim benadrukte dat God door Jezus Christus muziek in ons leven heeft gebracht en we die fantastische muziek met elkaar mogen delen en doorgeven.

Na de dienst, waarin ook aandacht werd geschonken aan zieken uit de gemeente en de geboorte van een baby, was het aangenaam verpozen buiten. Opnieuw was er koffie, thee en limonade met cake en koek. Een gelegenheidstrio bracht nog gezellige muziek die uitnodigde tot meezingen. “Michael rowed the boat ashore” mag daarbij symboliek zijn voor het op weg gaan van de gemeente, al roeiende in het nieuwe seizoen. Tegen enen gingen de laatste kerkgangers naar huis. Vanwege het succes op deze plek en de verwachte opkomst van gemeenteleden is besloten om volgende week de kerkdienst ook op deze plek te houden. Dan gaat de oud-predikant van Bakkeveen Leon van den Broeke voor. De dienst begint dan om kwart voor tien.

Theun Zwart

Geplaatst in: Gereformeerde Kerk

Geef een reactie