Traumahelikopter bij ongeval bos Slotplaats (update 9 aug)

update 9 augustus 2007:

De situatie van het slachtoffer was afgelopen weekend zodanig verslechterd dat men hem op zijn uitdrukkelijke wens op dinsdag 7 augustus in het UMCG heeft kunnen laten inslapen.

Rond half 1 vanmiddag (woensdag 1 augustus 2007) heeft in de bossen achter de Slotplaats een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een fietser (46 jarige Engelsman) fietste met zijn gezin (vrouw en tweeling van 8 jaar) over smalle bospaden. Hierbij moest ook een bruggetje over een smalle, diepe sloot gepasseerd worden. De sloot was daar ongeveer 1,5 m diep. Er stond geen water in, alleen wat modder op de bodem. Het bruggetje was 3 planken breed en bedekt met gaas om uitglijden voor wandelaars te voorkomen (zoals Natuur Monumenten dat ook elders heeft uitgevoerd).

Door onduidelijke oorzaak is het slachtoffer al fietsend van het bruggetje gevallen in de 1,5 m diepe sloot. Daarbij is hij zo ongelukkig gevallen dat hij nekletsel heeft opgelopen: hij kon na de val niets van zijn lichaam meer bewegen.
De fiets lag op en onder hem.
De brandweer heeft de fiets om hem heen weggeknipt (dat was blijkbaar de beknelling van de P2000-melding).

Er waren 2 ambulances, 2 brandweerwagens en ook de traumahelikopter uit Groningen aanwezig.

De helikopter landde aanvankelijk precies tussen de nieuwe boompjes op het gerenoveerde terrein bij de Slotplaats. Later is de helikopter opgestegen en op een meer nabij het ongeval gelegen stukje natuurweiland geland.
De gewonde persoon is met de helikopter naar het UMCG vervoerd. Zijn toestand zal de eerste dagen nog zeer ernstig zijn; kans op enig herstel in klein.

Het gaat hier om een ongeluk dat normaal gesproken met wat blauwe plekken en kneuzingen afloopt, maar hier onvoorstelbaar zeer, zeer tragisch is ……………..

Wij wensen de familie zeer veel sterkte.

Het betreft een Engelse familie die een kampeerplaats heeft op recreatiecentrum De Waldsang. Hij is in Engeland lid van een reddingsteam en heeft al veel ellende meegemaakt bij anderen. Hij heeft kenbaar gemaakt niet zelf in een slepende uitzichtloze situatie terecht te willen komen.

De eerste 5 foto’s zijn van Dirry Rietveld; de resterende foto’s van www.martijnvandervaart.nl

Geplaatst in: 2007-gebeurtenissen

Geef een reactie