Rolstoel survival

ROLSTOEL SURVIVAL OP HEIDE VAN ALLARDSOOG

De jaarlijkse editie van de Lopers voor Rollers, die afgelopen vrijdag plaatsvond op en rond de heide van Allardsoog had een bijzonder avontuurlijk karakter.

Om een goede indruk te krijgen van al wat er leeft en omgaat in het natuurgebied had de organisatie besloten af te wijken van de gebaande wegen. Het ruige natuurterrein vergde de nodige inspanning en creativiteit van de 22 deelnemers en hun 15 vrijwilligers begeleiders.

De Allardsoogster heide is een mystiek gebied, waar natuur en geschiedenis onverbrekelijk met elkaar zijn verbonden. Rond de Kese Kûle hangt nog altijd een mystieke sfeer van vroegere rechtszaken en verhalen waar de duivel een rol in zou hebben gespeeld. Bij de plaggenhut leek te tijd stil te hebben gestaan. Een drietal dames in klederdracht en een waslijn waar authentiek wasgoed aan hing te drogen zorgden voor een sfeervol beeld.

Aan het slot van de rondleiding gaf de schaapsherder van it Fryske Gea Co Maring, met zijn twee border Collie honden een prachtige demonstratie schapen drijven.

Willem Dolstra

Geplaatst in: Rolstoelwandeling

Geef een reactie