“Ride for the Roses” zondag 19/8 door Bakkeveen

Zondag 19 augustus leidt de route van de fietstocht “Ride for the roses” door Bakkeveen. Eén groot peloton zal vanaf de Duurswaldmerwei Bakkeveen inrijden en meteen via de Mjumsterwei Bakkeveen-centrum weer verlaten. Men gaat richting Allardsoog.

Ride for the Roses heeft tot doel geld te werven voor KWF Kankerbestrijding voor, zoals Lance Armstrong voor ogen stond, onderzoek naar kanker. Het is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor andere waarden in het leven dan geld.

Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van ruim 100 kilometer en twee toertochten van 50 en 25 kilometer. DE inschrijving is overigens al gesloten; in totaal zijn er 9500 deelnemers verdeeld over de 3 genoemde afstanden.

De tocht van 100 km loopt via Bakkeveen. Voorzover bekend gaat fietst er 1 inwoner van Bakkeveen mee in de 100 km: Rein Reinsma (hij zal zwaaien in het centrum !).

De start van de 100 km is om 10:30 uur in Groningen. Men fietst ongeveer 28 km/hr. Dat betekent dat ongeveer 2 uur na de start men door Bakkeveen komt. Dus vanaf 12:30 uur. Waarschijnlijk worden alle straten tijdens de passage afgezet. De organisatie heeft aangegeven dat de passage van Bakkeveen tussen 13:20 en 14:00 plaats zal vinden. Dit lijkt niet correct, want uiterlijk 15 uur moet iedereen binnen zijn. Bakkeveen ligt op kilometer 56 van de 100. Dus moet men wel eerder in Bakkeveen zijn. Doorkomst om 13:00 uur lijkt heeeeel waarschijnlijk.

Meer info: www.ridefortheroses.nl

Wellicht volgt nog een enkele foto na de doorkomst.

Geplaatst in: 2007-gebeurtenissen

Geef een reactie