Nieuwe vloer en stoelen in Gereformeerde Kerk De Mande

Bakkeveen – Vorig jaar werd duidelijk dat de houten vloer van de kerkzaal vervangen dient te worden. Schimmel en rot zijn de boosdoeners. Met een financiële actie is een beroep gedaan op de kerkelijke gemeente en inmiddels is het groene licht gegeven tot vervanging van de vloer door een betonvloer. Er zullen nog meer acties volgen om het benodigde geld binnen te krijgen. Begin september wordt begonnen met het werk, waarbij wordt gerekend op meewerkende gemeenteleden. De gehele verbouw zal ongeveer acht weken duren. In die periode zullen de diensten worden gehouden in de bijzalen van de kerk.

Het interieur zal ook een metamorfose ondergaan doordat de kerkbanken vervangen zullen worden door stoelen, waardoor de opstelling van de zitplaatsen kan worden gewijzigd. Tevens zal een flexibel podium worden gemaakt, waardoor het liturgisch centrum niet meer aan één plaats is gebonden. De vrij stevige en redelijk comfortabele kerkbanken van het 45-jarig oude kerkgebouw worden verkocht. De banken kosten per strekkende meter 5 Euro en zijn vanaf 3 september leverbaar. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met één van de vloercommissieleden:

Peter Miedema tel. 542776 email  kortesingel4@tele2.nl, Miente Pera tel. 541001, Gjildert van der Velde tel. 542452 en Pier de Vos tel. 541113.

Theun Zwart

Geplaatst in: Gereformeerde Kerk

Geef een reactie