Jaarlijkse kinder-uitje Buurtvereniging De Bosk (23-06-07)

Jaarlijkse uitje kinderen ‘De Bosk’ en ‘Ecofeen’.

23 juni 2007

Dit jaar eens een andere bestemming voor ons jaarlijkse uitje met de jongste (in leeftijd wel te verstaan) bewoners van onze twee buurten. Voorgaande jaren hebben we, het ons allen bekende Flippies pretpaleis bezocht, dit jaar hebben we het vertier over de provinciegrens gezocht, te weten, in het Familiepark Nienoord in Leek.

Zaterdagmorgen 10.00 uur vertrokken we vanaf de Kleasterkamp richting Leek. Vanuit De Bosk 9 en vanuit Ecofeen waren 7 kinderen present, uiteraard begeleid door hun ouder(s). Vanaf het verzamelpunt merkte een van de kinderen, al rondkijkend naar alle bekende gezichten in de wachtende auto?s op; ?dit wordt de mooiste dag van mijn leven!?.

In Leek aangekomen bleken we niet de enige vereniging te zijn die die dag had uitgekozen om een dag vertier te zoeken in Nienoord. De KNKV had die dag hun seizoen afsluiting voor alle welpen en pupillen van regio Noord op het familiepark gepland. Aangezien deze vereniging in aantal veel meer kinderen behelsd dan de 16 kinderen van onze buurtvereniging was het een drukte van jewelste in het park.

Dit was overigens een gegeven wat de ouders opviel, de kinderen maakte het niet uit hoe druk het was, hun doel was (en is) SPELEN; klimmen, klauteren, glijden, motorrijden, springen, gooien……..

Rond het middaguur hebben alle kinderen met de Nienoord spoorwegen een ritje met de trein gemaakt.

We hadden het tot die tijd droog gehouden en zelfs scheen de zon regelmatig. Toen we aansluitend op de heuse treinreis naar het restaurant gingen om daar te eten, barstte er, alsof gepland, een gigantische regenbui los.

In het restaurant hebben de kinderen een smulpakket en eigen comsumpties genuttigd, met allemaal een ijsje toe.

Nadat de buikjes weer vol zaten en de regenbui voorbij was zijn we teruggegaan naar het speelpark waar de kinderen nog ruim 2 uur gespeeld hebben. Overigens waren er ook ouders die actief de speelattributen hebben benut, soms als begeleider in een helicopter, die uit eigen kracht (de benenwagen) vooruit getrapt moest worden, als duo passagier op een matje van de glijbaan of solo van de glijbaan…..

In de middag zijn we moe maar voldaan naar huis gegaan.

Al met al een geslaagde dag, volgend jaar weer?

Geplaatst in: De Bosk

Geef een reactie