Windhoos: later ontvangen beelden en informatie (update 18/7

Op deze pagina zullen de nagekomen foto’s en filmpje(s) geplaatst worden.
Er zijn geen beeldne van een windhoos. Een aantal campinggasten verklaarden naderhand dat er gee nsprake was geweest van een windhoos, maar van een rolwolk. Zoals eerder al geschreven: men had wel iets beters te doen dan het maken van foto’s en filmpjes.

Alhoewel: Rob Huisman uit Houtingehage stond met zijn familie op het “weilandveld” helemaal aan de westzijde van de camping. Hij heeft een filmpje gemaakt van de komst van de rolwolk. Daarna moesten ze met z’n allen aan de tentstokken hangen om ervoor te zorgen dat de tent niet weg zou waaien. De tent is slechts iets verschoven en nauwelijks schade. Ze zijn wel even van de grond geweest.

Klaas Woudstra zond een foto van de rolwolk en de witte boog. Zie verder.

Op woensdag 18/7 zijn toegevoegd:
Overzicht van campingveld “Weilandveld” na de valwind.
Omgewaaide bomen nabij de Freulevijver.
Beschadigde camper op ’t Hout
Foto’s van de rolwolk vanaf de Kleasterkamp

Ook villawijk De Singels is getroffen door de windhoos. Het betrof met name de buitenzijde langs het weiland. Hiervan onderstaand een paar foto’s.

Later wellicht meer ……..

Geplaatst in: 2007-gebeurtenissen

Geef een reactie