Vlooienmarkt 21 juli 2007

Vlooienmarkt 21 juli 2007

Afgelopen zaterdagochtend 21 juli was de extra vakantie vlooienmarkt. Bij vakantie denk je meteen aan goed weer. En dat was het ook: temperaturen die opliepen tot rond de 20 graden in de middag. Het is droog gebleven en dat was ook de verwachting.
Maar 12 uur eerder zag het weer er geheel anders uit. Vanaf vrijdagmiddag 16 uur tot iets voor 20 uur heeft het ongeveer 20 mm geregend. Hierdoor werd ons weer opgedroogde parkeerweiland weer zeiknat.

De markt werd drukker dan verwacht. Er zijn 201 standhouders geteld, waarvan ditmaal 1 helemaal uit Belgie; Duitse standhouders zijn wel vaker geweest. Doordat het veel geregend had konden niet alle plaatsen op gras gebruikt worden. Maar toch is het goed gelukt iedereen een goed plaatsje te geven. De laatste standhouders kwamen pas tegen 9 uur aan. De markt duurde llang: om 13 uur waren nog maar een paar standhouders vertrokken.

Er is veel publiek geweest. Maar we konden het aantal geparkeerde auto’s niet tellen, omdat het parkeerweiland uiteindelijk tegen 8 uur is open gegaan en er ook deels langs de straat is geparkeerd.

Er waren tegen 8 uur al meer bezoekers dan verwacht, waardoor de parkeerdrukte langs de straat een uur later helemaal te groot zou worden met verkeersopstoppingen tot gevolg. Ook droogde het weiland wat af.
Dus om grotere parkeer problemen te voorkomen is om 8 uur het parkeerweiland in gebruik genomen. De inrit was nog erg nat, daarom hebben de uitrit ook als inrit gebruikt. Dat ging goed. Hiermee kon de parkeerdruk op de berm van de doorgaande weg en de woonwijk sterk worden verminderd.

Tegen 10 uur is ook de inrit geopend: de meeste plassen water waren daar toen ook verdwenen. Helaas kon niet het gehele weiland worden gebruikt voor parkeren: het deel langs de straat was eigenlijk nog te nat. Van spoorvorming op het parkeerweiland was geen sprake.

De handelaren meldden een goede markt en dat was ook onze gedachte.
Volgende markt is zaterdag 4 augustus. Er zijn dit jaar geen extra markten meer.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie