Impressie vlooienmarkt 7.7.07

Al meer dan 2 weken herfst in Nederland. Stevige buien en tamelijk veel wind met temperatuurmaxima tegen de 18 graden. Het is erg nat. Zaterdag en zondag zouden als uitzondering goed worden. Maar naarmate het weekend nadert, wordt de zaterdag in de verwachtingen steeds natter, met name voor het noorden van het land.

Met niet al te hoog gespannen verwachtingen gaan we de dag van 7-7-07 in. De vrijdagavond zijn 4 standhouders aanwezig. Zaterdagochtend rond 5 uur zijn daar maar weinig bijgekomen. Het regent af en toe. Gelukkig geen grote hoeveelheden neerslag. Maar wel zoveel neerslag dat standhouders maar mondjesmaat hun goederen uitpakken.
Pas na 8 uur begint de dreiging van regen tot wat op te houden en wordt er echt uitgepakt.

Omdat het erg nat is en onduidelijk is hoeveel regen er zal vallen (zelfs voor de buienradar ontstaan de buien plotseling) worden er weinig standhoudersverwacht en wordt een deel van de verharde terreinen als parkeerterrein voor bezoekers ingericht. Uiteindelijk blijft er hier maar 1 rij voor over: er komen maar liefst nog 140 handelaren.

Het parkeerweiland kon niet worden gebruikt door de vele regen. Hierdoor moest er langs de straten worden geparkeerd: langs de doorgaande Mjumsterwei en in de woonwijk. Dit had af en toe opstoppingen tot gevolg. Het parkeerweiland voorziet dus duidelijk in een behoefte. (zie onderstaande foto’s). Het publiek kwam laat, maar tegen 11 uur was het lekker druk op de markt.

Iets na 12 uur komt er een buitje. Handelaren die 2 weken eerder door een stortbui ware novervallen hebben hun handel snel ingepakt. Anderen haalden een kleed te voorschijn. Het regende weinig. Om half 1 kwam een wat steviger bui: dit betekende heteinde van de markt: iedereen ging inpakken en het publiek vertrok.

Al met al geen echt slechte markt. Volgens onze informatie is er goed verkocht en gekocht.

Volgende markt: de extra markt van zaterdag 21 juli weer van 7 tot 13 uur.

zie ook: https://www.bakkeveen.nl/attracties/vlooienmarkt/vlooienm.htm

Onderstaande 9 foto’s zijn van Dirry Rietveld.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007

Geef een reactie