Herhalingslessen (01-11-2006)

Voor ons zitten de herhalingslessen er weer op. We hebben naast onze gewone lessen reanimatie en gastspreker een EHBO-oefening gehouden. Deze oefening vond in samenwerking met Brandweer en Ambulance plaats op 11 oktober bij It Fryske Gea “Schaapskooi” op Allardsoog. Hierbij kregen wij ondersteuning van 2 lotussen en een groep AOC-leerlingen onder leiding van de docent Geert Louwes uit Bakkeveen.
We hebben de groepsaccommodatie geheel in rook gezet en daar een aantal slachtoffers ingeplaatst met verschillende soorten verwondingen (botbreuk/hartinfarct/ brandblaren en een aantal lichtgewonden). We zijn vanuit de volgende situatie begonnen: De EHBO-vereniging volgde er een cursus en de leerlingen hadden een project. Nu had 1 van de jongens op de slaapzaal gerookt en was er brand ontstaan.
Deze oefening was zeer geslaagd en leerzaam. Na afloop hebben we onder het genot van een bakje koffie/thee een nabespreking gehouden. Het was voor ons de eerste keer dat we in samenwerking met Ambulance en Brandweer hebben geoefend.
Hieronder een korte foto-impressie (foto’s en tekst Jacqueline Kuipers)

Geplaatst in: EHBO

Geef een reactie