Buurtbarbecue ‘De Bosk’ (2005).

Zaterdagavond 9 september 2005 werd door buurtvereniging De Bosk de traditionele buurtbarbecue gehouden. De hele week werd door de organisatie angstvallig de weersverwachting op www.bakkeveen.nl in de gaten gehouden, maar het weer was ideaal hoewel later op de avond de ruim 40 buurtbewoners wel wat dichter naar de vuurkorven kropen.

Michel en Hilde stelden hun partytenten beschikbaar voor het geval het toch niet droog mocht blijven. ‘s-Ochtends werden de tenten door de straten van De Bosk naar de plaats van bestemming gebracht en kon de feestplaats aan de bosrand verder ingericht worden.

Voordat men zich op het vlees stortte, werd er eerst een jeu de boules toernooi gehouden. Jong en oud beleefde hier veel plezier aan en er werd fanatiek gestreden voor de overwinning.
Een enkele buurtgenoot was zo fanatiek, dat hij regelmatig bij de jury, Ria en Sybrand, een protest kwam indienen. Die gaf echter geen krimp. Na 7 rondes bleek het team van Koert, Maarten en heit Geert vd Velde de meeste overwinningen te hebben behaald en zij mochten zich het kampioensteam van de Bosk noemen. Het team van Sjors,Tineke en Annelies ontving als aanmoediging de poedelprijs. Een activiteit voorafgaand aan de BBQ blijkt zeker voor herhaling vatbaar.

Dat jeu de boulen hongerig maakt bleek hierna. Iedereen stortte zich massaal op de karbonades, worstjes, spiesen en andere vleesproducten. Ook de salades, gemaakt door Ria en Yvonne, vonden gretig aftrek. Naast het eten kon vooral de jeugd zich vermaken met tafeltennis en springschoenen. Ook enkele oudere jongeren konden het niet laten dit speeltje eens even uit te proberen.

Onder het genot van een drankje ontstond een gezellige en ongedwongen sfeer. Later op de avond werd er zelfs nog door enkele dames gedanst op de door Jorrit verzorgde muziek.
Hieronder een impressie van deze zeer geslaagde buurtavond. [Sybrand Bosma]
De foto’s hieronder betreffen een selectie uit een groter aantal. Neem even contact op met Sybrand voor nog meer foto’s.

Geplaatst in: De Bosk

Geef een reactie