Braderie eindigt in de regen

Afgelopen vrijdag 20 juli was de eerste van de 2 zomerbraderien in Bakkeveen. De dag begon ’s ochtends met nog wat zon, maar gaandeweg de middag werd de bewolking allengs dikker. Dat klopte ook met de weersverwachtingen: er zou zwaar weer over Nederland trekken van Zuid naar Noord.

De 60 standhouders waren ruim op tijd aanwezig.
De braderie begon om half 2. Vanaf het begin was het druk op het traject langs de vaart in het centrum. Waarschijnlijk wilden de vakantiegasten snel naar de braderie voordat de buien zouden losbarsten.

Rond 16 uur vielen de eerste druppen en even later regende het dat het goot. Vele standhouders pakten in en vertrokken. Het publiek was toen al goeddeels naar huis of camping. De buien bleven maar hangen. Het was bijna 20 uur met 20 mm regen rijker toen het eindelijk weer droog werd. Alle standhouders waren toen al vertrokken.

In de geschiedenis van de braderie is het nog niet eerder gebeurd dat de regen al zo vroeg tijdens de kwam.

De meeste standhouders waren wel tevreden met de handel: het was druk geweest tussen half 2 en half 4.

Hieronder een foto-impressie

Volgende braderie vrijdag 3 augustus van 13:30 tot 21 uur.

Geplaatst in: Zomerbraderieën

Geef een reactie