World Servants Bakkeveen klaar voor vertrek

Vrijdag 13 juli 2007 (en dan komt het zeker goed, aldus medisch begeleidster Margreeth de Haan) vertrekt een groep van 6 World Servants uit Bakkeveen naar Ecuador in Zuid-Amerika. In totaliteit bestaat de groep uit 32 Nederlanders. Dit is inclusief de begeleiding; de gemiddelde leeftijd van de groep is 17 jaar.
World Servants is een Christelijke Vrijwilligersorganisatie met als motto: “bouwen aan jezelf, door te bouwen voor een ander”.

In Ecuador zal in het dorpje Las Maravillas (300 inwoners) worden meegewerkt aan de bouw van een gebouw van een gebouw waarin een cooperatie zitting gaat nemen die ervoor moet zorgen dat de boeren betere prijzen voor hun producten krijgen en ook efficienter in kunnen kopen. Het wordt een gebouw van 2 verdiepingen. In principe wordt ene lokale aannemer geassisteerd. Als men aankomt zou volgens de planning de fundamenten gelegd moeten zijn. Of dat ook werkelijk is gebeurd of dat de Bakkeveensters eerst nog aan deschop moeten en gaan graven …… het is niet onwaarschijnlijk.

Wie een kaartje wil sturen: doe het snel want de post doet er 10 dagen over. 13 dagen na aankomst (26 juli) wordt de thuisreis alweer aanvaard. Bellen en emailen: dat kun je wel vergeten.
Postadres:
MCCH-Grupo Holandais
Naam deelnemer
Casilla 17-19-0010 Quito
Ecuador

Om de reis te bekostigen zijn er de afgelopen 2 jaren diverse acties gehouden (per persoon benodigd € 2000,–). Hieronder enkele acties en de resultaten:
Deelname Wampex Hemrik: € 1142,50
Pepermuntactie: € 748,–
Talentenjacht: € 1470,–
Veiling: € 1527,–
Aardappelactie: € 2065,–
Flessenbonactie: € 537,–
Potgrondactie: € 1263,–
Staanplaats vlooienmarkt juni 2007: € 230,–
Etentje 22 juni: ?? Dit etentje is vanavond gehouden.

Hieronder een foto-impressie en enkele foto’s van de uitleg van de reis en het project door de groep.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie