Vlooienmarkt 23 juni 2007

Vlooienmarkt 23 juni 2007

De zomer zal deze week eindigen, maar de dag waarop wordt steeds uitgesteld. Wel neemt gaandeweg de week de buien intensiteit toe en de temperatuur iets af, maar nog steeds redelijk zomers.

Wel zorgelijke ontwikkelingen voor een 5e markt met droog weer op een rij. Het zal dan ook niet droog blijven. Tegen verwachting in begint het ’s ochtends vroeg tegen 4 uur al een beetje te regenen. Met een paar korte droge perioden blijft het tot iets na 8 uur nattig. Dat doet een paar vroege standhouders weervertrekken. Na 9 uur wordt het ook af en toe zonnig: het is lekker weer, geen wind. Wel af en toe wat donkere luchten, maar verder (zo goed als) droog.

In totaal tellen we precies 60 standhouders. Er komt tussen 9 en 12 uur nog relatief veel publiek. Het aantal standhouders is een kwart van een normale markt en het aantal bezoekers bijna de helft (gemeten naar het aantal betalende parkeerders). Dit betekent veel vraag en weinig aanbod en dus een goede handel voor de standhouders die het slechte weer getrotseerd hebben.

Tegen half 12 komt er een einde aan de “pret”. Donkere wolken, ineens wind, 5 graden kouder en een bak water. Dat betekent het einde van de markt.
Volgende markt: zaterdag 7 juli en de laatste extra markt van 2007 is op zaterdag 21 juli.

Voor meer informatie over de vlooienmarkt en jaaroverzichten:https://www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten/

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie