Vlooienmarkt 19 mei 2007

Hemelvaart-weekend 2007 19 mei 2007

Het blijft goed weer. Na een inzinking afgelopen week, wederom goed voorjaarsweer. Temperaturen deze zaterdag rond de 16 graden, nog wel een matige wind en veel zon. Dus ook goed marktweer. We zijn erg benieuwd wat deze extra markt gaat brengen in dit Hemelvaartsweekend. Het is de eerste maal dat mid mei (de 1 na laatste zaterdag in mei) vlooienmarkt in Bakkeveen wordt gehouden.

Twee weken geleden hadden we een “full house” met 346 standhouders. We verwachten behoorlijk minder standhouders, maar hoeveel minder? De marktmeesters zijn een uur later aanwezig dan de vorige markt, want ruimte problemen verwachten we nu niet. Het is om 5:15 uur inderdaad nog rustig op de markt. Alleen de vogels zorgen voor veel gezang. Rond de 20 à 30 standhouders zijn aanwezig. Pas tegen 6:30 uur wordt het echt wat drukker. Uiteindelijk worden er 178 standhouders geteld.

De parkeerregelaars konden het met 4 personen af. De auto’s konden wat ruim parkeren, omdat beide terreinen toch niet vol zouden worden. Er zijn 750 betalende parkeerders geweest, niet meegerekend allen die elders parkeren of lopend of met de fiets komen. Lang geen record, maar voor een markt met slechts 178 standhouders best een goede verhouding tussen bezoekers en standhouders. Dat merkten we ook aan de standhouders: over het algemeen was er goed verkocht.

De volgende is de reguliere 1e zaterdag van de maand markt: zaterdag 2 juni. De eerstvolgende extra markt is op zaterdag 23 juni (rond de langste dag van het jaar).

Let op in 2007 3 extra markten: de 1 na laatste zaterdag van mei, juni en juli.

Hieronder een foto impressie

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie