Schildpad “in het wild”

Enkele dagen geleden troffen we een schildpad in onze vijver aan. Hij is zomaar aan komen zwemmen. Onze vijver staat in open verbinding met de vaart van Bakkeveen – Waskemeer. Na wat “Google’n” zijn wij te weten gekomen dat het een Roodwangschilpad is. Deze dieren komen uit zuid Amerika en worden meegenomen door toeristen. Dus waarschijnlijk is er iemand die er zat van is geweest en hem daarna heeft gedumpt. Volgens informatie komen dumppraktijken in het noorden niet vaak voor er is in Friesland slechts één keer eerder een degelijke schilpad waargenomen.

Afgelopen week onder de “brandende” zon kruipt hij uit onze vijver en gaat dan in de zon liggen. We zijn hem nu een beetje aan het voeren, zodat hij bij ons blijft. Maar hij zou zo richting Bakkeveen kunnen zwemmen door de open verbinding met de vaart.

Fam K. Wiersema, Kreilen 6, Bakkeveen.

Geplaatst in: 2007-gebeurtenissen

Geef een reactie